Política

La Sanitat valenciana podria quedar desproveïda en tres setmanes

La Plataforma de Proveïdors adverteix que si la Generalitat no paga el deute es produiran tancaments d'empreses i comiats “involuntaris”

El conseller reconeix que “les arques estan buides”

La Plataforma de Proveïdors de la Sanitat Pública Valenciana ha demanat en un comunicat, després de la reunió mantinguda amb el conseller Luis Rosat, el secretari autonòmic d'Hisenda, José Miguel Escrig, i el director general de l'àrea econòmica del departament, Eloy Jiménez, una resposta —en un termini no superior a les tres setmanes— al deute que arrosseguen pels impagaments de la Generalitat. En cas contrari, ha advertit de possibles “desproveïments involuntaris, tancaments d'empreses i acomiadaments de treballadors”.

La Plataforma ha assenyalat que el conseller ha reconegut que les arques de la Generalitat estan buides i que és impossible atendre totes les reivindicacions del sector, que passen pel pagament “urgent” dels subministraments sanitaris servits en 2011. Es deixaria “aparcat” en principi el deute contret en els anys 2008, 2009 i 2010 .

Els proveïdors sanitaris han mostrat la seua decepció per les poques possibilitats que tenen de cobrar, però que donaran un “vot de confiança personal” al conseller de Sanitat i al secretari autonòmic d'Hisenda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.