El Punt Casteller

Canvi de torn

Els Saballuts, que podrien estrenar-se com a colla folrada, prenen el protagonisme

Les colles que han protagonitzat una intensa setmana amb cinc jornades castelleres consecutives passen ara el relleu a d'altres, com els Castellers de Sabadell o els Xiquets de Tarragona, que tenen reptes importants per al cap de setmana. Tot i així, Minyons i Vella no tindran descans.

Els de la camisa malva actuaran diumenge a la festa major de Sabadell, on no volen deixar passar l'oportunitat de continuar rodant un tres de nou que ja els fa somiar en el de deu. L'acompanyaran segurament amb el dos de vuit i, si aconsegueixen suplir alguna baixa, amb un cinc de vuit que tot just fa una setmana van estrenar.

Els veritables protagonistes de la diada, però, seran aquest cop els amfitrions, uns Castellers de Sabadell que no paren de créixer i que volen ser la propera colla a aconseguir un castell amb folre, tal com van fer els Castellers de la Vila de Gràcia quinze dies enrere. Així, apostaran pel dos de vuit, el tres i el quatre de vuit, tot i que ja han començat a fer proves d'altres grans castells, com el pilar de sis i el cinc de vuit.

També seran a Sabadell els Capgrossos de Mataró, que reapareixen a plaça després de les vacances. Els del Maresme tenen com a programa de màxims per a aquesta cita el mateix que el dels Saballuts.

Catedrals a Torredembarra

Una altra actuació d'interès aquest cap de setmana serà la festa major de Santa Rosalia, a Torredembarra. Mentre que els locals volen continuar consolidant la gamma alta de set, els Xiquets de Tarragona s'han agafat la diada amb molta ambició. El cinc de vuit que van estrenar per Sant Magí està gairebé assegurat, i no hi descarten del tot el tres de nou. El programa de la Vella, tot just recuperant-se de la bona actuació per Sant Fèlix, dependrà del nombre d'efectius de què disposin, tot i que de ben segur el cinc de vuit formarà part del seu repertori.

Sabadell (Vallès Occidental)
Diumenge 4 a les 12 h, a la plaça de Sant Roc, actuació dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sabadell i els Minyons de Terrassa.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 4 a les 12.30 h, a la plaça de la Vila, diada de Santa Rosalia amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Nois de la Torre i els Xiquets de Tarragona.
Vic (Osona)
Diumenge 4 a les 12 h, actuació dels Castellers del Riberal, els Matossers de Molins de Reis i els Sagals d'Osona.
Rubí (Vallès Occidental)
Diumenge 4 a les 12 h, a la plaça de Pere Aguilera, actuació dels Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Cornellà i els Castellers de Rubí.
Cambrils (Baix Camp)
Diumenge 4 a les 18 h, a la plaça d'Espanya, actuació dels Castellers de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.
Agramunt (Urgell)
Diumenge 4 a les 18.30 h, a la plaça de l'Església, actuació dels Castellers de Lleida i els Margeners de Guissona.
XIULETS

Notícies monocolor

Està clar que els Castellers de Vilafranca portaven per Sant Fèlix un programa estratosfèric. Això no justifica, però, que la televisió pública catalana no parlés, en les notícies prèvies a la diada, de cap dels objectius de les altres colles, o que fins i tot s'equivoqués anomenant les agrupacions participants a una de les diades més importants.

L'ANÈCDOTA

Santa Teresa de quatre colles

La Vella de Valls s'afegeix enguany al cartell de les darreres diades de Santa Teresa al Vendrell, amb la Jove de Tarragona, la Joves de Valls i els Nens del Vendrell. Els amfitrions han volgut potenciar la diada amb un duel vallenc una setmana abans de Santa Úrsula. Els organitzadors treballen ara perquè la diada no s'allargui més del compte.

APLAUDIMENTS

Tecnologia castellera

Darrerament s'ha creat una aplicació per a mòbils que inclou agenda, resultats, rànquing i enllaç a Twitter i Flickr. L'AppCasteller és gratuït i de moment es pot descarregar des del Market per als mòbils Android i des de l'Store per als Iphone, tot i que s'espera ampliar les plataformes d'accés. Que els castells siguin partícips de les noves tecnologies sempre és una bona notícia.

Muntanyes de punts

Tot i que amb un simple cop d'ull sembli que el rànquing no s'ha mogut gens ni mica (de fet no hi ha hagut cap canvi de posició), les grans diades del cap de setmana i de Sant Fèlix han deixat més punts que mai a la majoria de colles punteres.

Tot i no assolir els principals objectius, els Castellers de Vilafranca van signar una gran actuació per Sant Fèlix amb el quatre de nou amb l'agulla, i afegint-hi la torre de nou a l'Arboç, han sumat fins a 3.000 punts. Els Minyons, amb tres de les cinc millors actuacions de l'any en quatre dies, se n'apunten més de 2.000, mentre que les dues colles de Valls, amb la respectiva millor actuació, en pugen uns 1.500 la Vella i uns 1.200 la Joves. També la Jove de Tarragona s'ha afegit a la festa, ja que amb la tripleta màgica del Catllar n'han sumat gairebé un miler.

Cal tenir en compte que, per motius de tancament d'aquesta publicació, la classificació no ha pogut incloure el resultat de la diada de Sant Ramon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.