CICLISME / 50a VOLTA A TARRAGONA

Continuen les hostilitats

Rodrigues es manté líder, però ara el grup de candidats al triomf final s'incrementa

Un grup de set corredors va trencar la cursa i Siskevicius va marxar sol en l'últim tram

El rus d'origen cubà del Lokomotiv Arguelyes Rodrigues manté el lideratge de la volta a Tarragona perquè Déu va voler. La segona etapa, entre Tortosa i la Pineda (Vila-seca) va seguir la tònica de la inicial i hi va tornar a haver bastonades. Sigui perquè el Lokomotiv s'havia desgastat en excés dimarts per voler lluir-se a Tortosa, perquè l'equip té la seu a Jesús, o perquè va badar cedint massa terreny confiant a recuperar-lo al final, el cert és que el lideratge hauria pogut canviar perfectament de mans i ara Arguelyes té més perseguidors a prop. Manté els 2 segons de marge respecte del ciclista de l'Amical Colin Menc, però el grupet selecte de quatre ciclistes al capdavant que s'havia configurat en la primera etapa és ara una concentració de set corredors amb un marge estret de 30 segons. Dimarts el cinquè era a 3:33 i ara el vuitè és a 2:36, un canvi substancial. Menc va entrar 39è a 3:51 en el mateix grup de Rodrigues, que va vigilar els rivals inicials, però va tenir màniga ampla amb la resta.

Un grup de set corredors, el mateix Roger, Joan Font (CJAM de Sant Oliva), Julien Antomarchi (La Pomme), Evaldas Siskevicus (La Pomme), Antonio García (UPV Bancaja), Iván Díaz (UPV Bancaja) i Thomas Lebas (Amical) van iniciar les hostilitats a l'altura de la meta volant del Perelló, al quilòmetre 42. La progressió d'aquest grupet va ser molt important a pesar que quatre dels implicats podien amenaçar el lideratge: Antomarchi (3:33), García (3:33), Díaz (3:33) i Roger (3:44). Malauradament, el corredor del Camp Clar Ciutat de Tarragona Antonio Miguel, que estava també 3:44 després d'haver fet una magnífica primera etapa no estava entre els destacats. El grup de set va disposar de 2:10 sobre un segon grup de sis homes quan faltaven 16 quilòmetres i de 4:40 respecte al grup del líder, que finalment va entrar a 3:51. A la sortida de Vila-seca, Siskevicius i Roger van saltar. A l'entrada de la Pineda, Siskevicius va decidir que no volia que ningú enterbolís el seu dia i va alçar els braços amb cara de felicitat plena.

CLASSIFICACIONS

Tortosa-La Pineda (139 km)
1r E. Siskevicius (La Pomme)
3h14:23
2n J. Antomarchi (La Pomme)
a 23
3r J. Font (CJAM)
a 25
4t T. Lebas (Amical)
a 25
5è I. Díaz (UPV Bancaja)
a 25
6è A. García (UPV Bancaja)
a 25
7è A. Roger (Amical Velo)
a 25
8è E. Kooiman (Van Hermert)
a 2:54
9è G. Miranda (UPV Bancaja)
a 2:54
10è N. Basten (Van Hermert)
a 2:54
General
1r A. Rodrigues (Lokomotiv)
6h30:04
2n C. Menc (Amical)
a 2
3r. J. Antomarchi (La Pomme)
a 5
4t I. Díaz (UPV Bancaja)
a 7
5è A. García (UPV Bancaja)
a 7
6è A. Roger (Amical)
a 18
7è J. Brunel (La Pomme)
a 28
8è J. Fité (ECP Continental)
a 30
9è E. Kooiman (Van Hermet)
a 2:36
10è A. Ribakov (Lokomotiv)
a 2:41
Muntanya
1r E. Siskevicius (La Pomme)
15 punts
2n A. Ovtxkin (Lokomotiv)
12 punts
3r. A. Roger (Amical)
8 punts
General Catalans
1r Jordi Fité (Continental)
2n Antonio Miguel (Camp Clar)
3r Joan Font (CJAM)

Alcanar-Salou, avui, la més llarga (149,9 km)

El pilot afrontarà avui entre Alcanar i Salou l'etapa més llarga. Els ciclistes sortiran d'Alcanar a 2/4 de 4 de la tarda i arribaran a Salou completant un recorregut de 149,9 quilòmetres. L'hora prevista de l'arribada oscil·la entre les 19.04, amb una previsió de mitjana de velocitat alta, o a les 19.26 si la cursa és lenta. Hi ha dos ports, aquest cop de tercera a diferència dels quatre de segona de les dues primeres etapes. En el quilòmetre 64 es trobaran l'alt del Pinell i en el 111 miraran de superar el coll Roig. Les metes volants estaran situades a Amposta (23) i a Benissanet (83) i els esprints especials se'ls trobaran a la Ràpita (13) i a Mont-roig (124).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.