Comunicació

‘Plats bruts', encara

Dotze anys després, les remissions de la comèdia han esdevingut un dels èxits de l'estiu del 3XL, i han duplicat la mitjana de la cadena

Ha estat la comèdia de situació per antonomàsia de TV3. Plats bruts (1999-2002) va ser un fenomen en la televisió de principis del nou mil·lenni. I ara, dotze anys després, els nens que van néixer o que encara no ho havien fet quan la sèrie triomfava la nit dels dilluns a TV3 ha estat la franja d'edat que ha obtingut més bons resultats en les reemissions que aquest estiu ha fet el 3XL. Segons dades facilitades per la cadena, Plats bruts ha obtingut “molt bons resultats” en el target de nens de 4 a 12 anys amb una quota d'audiència del 9,8%, mentre que entre els joves de 13 a 24 anys –el públic objectiu de la cadena– la quota s'ha situat entorn del 6,6%.

Les reemissions de Plats bruts, en l'horari de màxima audiència, a més, han duplicat la quota d'audiència obtingut pel 3XL a l'estiu. Els 45 episodis emesos en aquesta franja des de l'1 de juliol fins a l'1 de setembre han aconseguit una mitjana del 3,3%; el 3XL ha obtingut un 1,6 de quota el juliol i un 1,8% a l'agost. A part, Plats bruts s'ha situat entre els millors resultats de l'estiu com a espai individual del canal. Per exemple, l'emissió del 30 d'agost va reunir 149.000 espectadors i una quota de 5,6% punts a un quart d'onze de la nit. I en el target de nens, l'emissió del 10 d'agost va aconseguir 28.000 espectadors i un 23,8% de quota; hi ha més de 20 episodis que superen el 10% de quota.

Repeteix i mai no falla

En les sis temporades que es va emetre entre els anys 1999 i el 2002, Plats bruts ha estat també una de les reposicions que millor ha funcionat a la cadena. La comèdia de situació, inicialment produïda per El Terrat i després únicament per Kràmpack, es va reposar a TV3 en horari de màxima audiència el 2003 i en aquella època va aconseguir un altre cop mitjanes de més del 30% de quota i va liderar la seva franja.

L'èxit de la sèrie va fer que es doblés la primera temporada al castellà amb el títol Platos Sucios, per emetre's per Vía Digital i ETB2, i al gallec amb el títol Trapos Sucios, per emetre's per TVG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.