Comunicació

La recepció oficial de TV3 a la Catalunya Nord està en mans de Madrid

El ministre d'afers estrangers i europeus francès, Alain Juppé, afirma que “les autonomies espanyoles han de negociar amb el seu govern central”

Es mostra favorable a un acord “franco-espanyol per a la difusió de cadenes numèriques espanyoles en territori francès”

Abans que els estats francès i espanyol arribin a un acord sobre la difusió de les cadenes de televisió catalanes en territori francès, caldrà que la Generalitat acordi amb el govern central espanyol “les atribucions de freqüències que faran l'objecte d'una planificació” segons es pot llegir en la carta que el ministre d'afers estrangers i europeus francès, Alain Juppé, ha enviat al diputat nord-català de la UMP i batlle d'El Soler François Calvet que li havia preguntat sobre el projecte d'acord entre els dos estats.

Segons Juppé l'ambaixador francès a Madrid “ha contactat directament el secretari d'estat espanyol de les telecomunicacions per a fer-li saber que el govern de París desitja que un acord sigui ràpidament conclòs”. El ministre francès assenyala, tanmateix que a hores d'ara “és essencial que les comunitats autònomes iniciïn el més aviat millor una negociació amb les autoritats competents de l'Estat central”.

Per la part francesa, Juppé assenyala a Calvet que el CSA (Conseil Supérieur de l'Audiovisuel) “està realitzant els treballs tècnics necessaris per a la continuació de la difusió de les cadenes catalanes al nostre territori” que seran autoritzades de manera oficial “quan s'hagi conclòs el tractat” entre els dos estats.

Actualment a Catalunya Nord es poden veure les algunes cadenes catalanes com TV3, 33 i 3/24 i altres televisions espanyoles, però la seva recepció es fa fora d'un marc legal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.