cultura

Gent

Montse Martí: embaràs d'alta tecnologia

@MarijoJordan


Montserrat Caballé ja és àvia. Montserrat Martí Caballé va sortir ahir de la Teknon amb la seva filla Daniela en braços i cara de felicitat. L'acompanyaven el pare de la criatura, Daniel Faidella, i l'equip mèdic del doctor Oriol Genover que l'ha atesa en el part i en els últims mesos d'embaràs fent servir controls pioners d'alta tecnologia. “És més important el tenor que el teatre”, assegurava la nova mare, de 39 anys, tan contenta amb el seu metge (el tenor!), que no li importaria repetir l'experiència més endavant.

El seguiment de la gestació que s'ha fet a la soprano és totalment innovador: un sistema de control de nom Feta Body Guard que permet controlar el fetus des del domicili de la mare. Tant és així que Montserrat va viure les contraccions del part fins l'últim moment a casa, controlada en la distància. I segons expliquen, el part va ser molt ràpid, fàcil i es va poder evitar fer una cesària. De fet, el doctor Genover pertany a la cinquena generació d'una nissaga de ginecòlegs (han dut al món 35.000 nens) amb un baix índex de cesàries en el seu còmput. En no haver estat intervinguda quirúrgicament, la soprano podrà tornar a interpretar en un mes. El mètode utilitzat ha influït també que la criatura arribi més tard al món del que estava previst. El termini es calculava a finals d'agost, però com que tot indicava que el nadó estava perfectament es va esperar que arribés el part de manera natural: 41 setmanes i 4 dies. La nena va néixer dissabte a les vuit del vespre ben rodoneta (pesa 3,8 quilos), llarga (53 centímetres) i descansada!

Montserrat Caballé, de 78 anys, es mostrava tan emocionada com la seva filla, que va confessar que la gran soprano i el seu marit, Bernabé Martí, no veien el moment en què serien avis. “Sé que em cuidaran perfectament el nadó”. Ahir Martí, coneguda com Montsita, deia que la nena no es diu com la mare i la Daniela té els ulls i el nas de Daniel Faidella, amb qui comparteix la seva vida des de fa tres anys. Amb un pare propietari de la sala Razzmatazz i una mare soprano, la petita sembla destinada a fer carrera musical... Segur que quan plora ja entona.

Montserrat Martí es va casar l'agost del 2006 amb l'economista Carlos Navas Mir al monestir de Ripoll, però la unió tan sols va durar 15 mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.