2a DIVISIÓ A

GIRONA

Salamero, dos anys més al timó del Girona

El Girona allarga la continuïtat de Javi Salamero en la direcció esportiva fins al 2011

El seu nou contracte inclourà una clàusula de renovació si l'equip puja a primera divisió

Javi Salamero
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
«Teníem una clàusula de renovació per un any més que ja s'havia executat, però al marge d'això hem tingut converses amb el president i hem tancat la renovació»
«Crec que la continuïtat és conseqüència de la trajectòria i ho agraeixo. Tots els professionals del futbol estem de pas i tenim data de caducitat, i hauria entès qualsevol decisió. Em prenc la renovació com un premi a la confiança, el treball i l'èxit que ha suposat assolir l'objectiu cada any menys el primer»
«Considero que el Girona encara té marge per créixer i, per què no, somiar amb un projecte cap a primera divisió. Ens podríem haver estalviat aquesta clàusula en el contracte, però som ambiciosos»

En l'anunci del relleu de Raül Agné per Javi Salamero a la banqueta del Girona, el president va revelar que el contracte del director esportiu tenia una clàusula de renovació per una temporada més que s'activava si cap de les dues parts no hi posava traves abans de final de maig. Aquell anunci ja allargava la continuïtat del màxim responsable esportiu, però el club ha fet un pas més i ha apostat per prorrogar encara més el seu lligam. Josep Gusó i Javi Salamero han tancat una renovació que han fet madurar les últimes setmanes i que assegura la presència del director esportiu dues temporades més, fins al juny del 2011. I el nou contracte també tindrà una clàusula de renovació, en aquest cas per una condició agosarada: l'ascens del Girona a primera.

Diumenge es va tancar el mes de maig i es va activar la renovació del contracte que expirava el 30 de juny. «Segons la clàusula, prorrogàvem un any més el contracte en les mateixes condicions, esportives i econòmiques. Va passar el termini i les dues parts ens vam sentir renovats», explica Salamero. La clàusula, però, queda en un segon terme des del moment en què el club i el director esportiu han negociat un nou contracte. «Em considero renovat i un altre cop contractat per dos anys», admet l'exentrenador de la FE Figueres, que ha tornat al despatx després d'haver dirigit de manera interina l'equip, durant dues setmanes.

Salamero, que sempre ha tingut tota la confiança de Josep Gusó des que tots dos van accedir al seu càrrec fa quatre anys, agraeix l'aposta de la junta i ho considera «un premi» i una conseqüència de la trajectòria ascendent de l'equip.

El somni té premi.

El nou contracte entre el Girona i Salamero s'allargaria un any més, fins al 2012, si l'equip pugés a primera divisió. «Hem volgut incloure la clàusula perquè penso que el club té marge per créixer i només s'aconsegueix amb ambició i determinació. Per què no ser a primera algun dia?», sentencia Salamero.

De la decepció del primer any a l'orgull i la satisfacció dels següents

Excoordinador del Vilobí i la FE Figueres i exentrenador del Cassà, Salamero va arribar a Girona l'estiu del 2005, després d'haver entrenat la FE Figueres a tercera. Gusó havia accedit a la presidència uns mesos abans i, un cop l'equip va baixar a tercera, el gran objectiu era l'ascens. «No ho vam gestionar bé. Em va decebre perquè confiava que aquell equip pujaria.» Amb Domènec Torrent a la banqueta, el Girona va ser campió, però l'Eldenc li va pispar l'ascens. El Girona va pujar la temporada següent (2006/07), que va acabar amb Salamero i Ricardo Rodríguez a la banqueta. La 2007/08, ja amb Agné, el Girona va ser campió de segona B i va pujar a segona A. I aquest any té la permanència al sarró. «Després d'aquell primer any, sempre hem anat assolint l'objectiu», diu el director esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.