Salut

SALUT

Ocuparan els CAP de la Selva que tanquen per les nits

El director gerent de l'ICS demana als veïns que volen ocupar els centres “confiança” en les mesures

Els moviments veïnals de la Selva han fet una crida a les mobilitzacions per evitar el tancament nocturn de les urgències als centres d'atenció primària (CAP) de la comarca. Es demana als veïns que el dilluns que ve, a dos quarts de vuit del vespre, vagin a les portes del seu CAP i l'ocupin per impedir que tanqui. La protesta està prevista a set CAP afectats per la reordenació: Breda, Anglès, Sant Hilari, Sils, Vidreres, Hostalric i Arbúcies. I calculen que, en total, són més d'una vintena els pobles que quedaran sense urgències de nit. La convocatòria té el lema “La sanitat és de tots, ocupem el nostre CAP”, i la promouen l'assemblea de Breda, Sant Hilari Obert, els “indignats” d'Hostalric i pobles veïns, el Moviment Ter-Brugent, el Moviment Silenc i la plataforma pel manteniment de les urgències del CAP d'Arbúcies.

El director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), Joaquim Casanovas, va reconèixer ahir que si bé el tancament d'urgències en alguns CAP és “impopular”, “és una mesura que pot alliberar recursos per fer altres activitats que potser són menys visibles, però que són encara més necessàries per a la qualitat assistencial”. I va demanar als veïns que tenen previst de tancar-se als CAP que tinguin “confiança” perquè, segons va raonar, “s'intenten fer les coses bé”. Va afegir que també és bo esperar un temps per veure els resultats d'aquestes mesures, i va indicar que si passats sis mesos sorgeixen problemes “sempre es pot parlar de tot”. El tancament dels CAP a les nits “és una mesura impopular que a cap govern agrada prendre, però és honesta perquè no es disminueix la qualitat assistencial”, va declarar Casanovas després de la reunió que va mantenir ahir al vespre amb una representació dels col·legiats gironins. El director gerent de l'ICS també va demanar als metges “comprensió” per les accions de protesta dels usuaris.


Una cinquantena de metges gironins i un grup d'infermeres van assistir ahir a la trobada organitzada pel Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) amb representants de l'ICS. En la trobada, els facultatius van tenir l'oportunitat de preguntar-los tot allò que els inquieta amb relació a l'exercici de la seva professió amb les retallades pel mig.

LA XIFRA

7
CAP de la Selva afectats per la reordenació són els que seran ocupats pels manifestants.

LA FRASE

La mesura de tancar CAP a les nits és impopular, però és honesta. I demano confiança als usuaris
Joaquim Casanovas
director gerent de l'institut català de la salut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.