Política

Milers de persones es manifesten a Barcelona en motiu de la Diada

50.000 persones, segons l'organització, han participat en la marxa en què les proclames més escoltades han estat a favor de la independència i de l'escola en català

La concentració ha aplegat entitats, plataformes i partits independentistes

Una estelada de vuit metres ha encapçalat la marxa, que ha acabat al passeig Lluís Companys

Milers de persones, unes 50.000 segons els organitzadors i 8.000 segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest diumenge a la tarda en la tradicional manifestació amb motiu de l'Onze de Setembre. La concentració, que ha arrencat amb tres quarts d'hora de retard sobre l'horari previst -les cinc de la tarda-, ha aplegat entitats, plataformes i partits independentistes, a banda de nombrosos ciutadans a títol individual, la majoria famílies i adolescents. En aquesta Diada especialment reivindicativa s'han pogut escoltar proclames a favor d'un estat propi i també en defensa de l'escola en català davant els “atacs” del TSJC.

Una estelada de vuit metres de llargada per tres d'amplada ha encapçalat la manifestació, que ha sortit de la plaça d'Urquinaona i ha acabat al passeig de Lluís Companys.

Al final de la manifestació estava Solidaritat amb una gran estelada i el diputat Uriel Beltran a la segona fila. Després de Solidaritat anava Reagrupament que ha instal·lat un petit escenari a la mateixa Plaça Urquinaona. Esquerra Republicana de Catalunya, amb Joan Puigcercós, s'ha situat a la Ronda de Sant Pere, entre Pau Claris i Passeig de Gràcia, on han fet el muntatge del Gran dictat. Entre el públic destacava la diputada Anna Simó i l'exconseller Josep Huguet.

Durant la marxa els eslògans que més s'han cridat han estat “'independència'', '“Ni Espanya ni França, Països Catalans'', “Boti, boti, boti, espanyol qui no boti'' i altres crits habituals en aquest tipus de manifestacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.