Administracions

maresme

Cabrils demolirà la casa de l'Aigua Picant

L'immoble municipal està en molt mal estat i no hi ha prou diners per rehabilitar-lo i fer un equipament

La casa de l'Aigua Picant, a Cabrils, serà enderrocada en els pròxims mesos. El govern municipal ha decidit tirar a terra aquest immoble municipal, de final del segle XIX, que es troba en molt mal estat estructural. La brigada municipal ha tapiat els accessos per evitar que es repeteixin ocupacions i ara inicia els tràmits per començar la demolició.

“No té cap valor patrimonial i rehabilitar-la val massa diners, que ara no tenim”, explica l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU). En aquest espai s'havia valorat fa uns anys ubicar el museu municipal. Fins i tot, s'hi van arribar a traslladar algunes peces de valor històric local, però el mal estat de l'immoble i la seva difícil distribució –tres plantes amb habitacions molt petites– van desestimar l'operació.

Lloc de trobada

El nom de la casa es deu a una font que hi ha en la finca de la qual brolla aigua amb gas. Durant una bona part d'aquest segle, aquesta font era un punt de trobada de gent del municipi, que hi anava a berenar on ara hi ha un aparcament. La casa va passar a mans de l'Ajuntament a la meitat dels anys noranta, quan es van fer pisos públics al costat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.