Societat

Presenten una demanda contra el Vaticà per abusos sexuals

Una organització de suport a víctimes presenta la demanda davant la Fiscalia de la Cort Penal Internacional

Denuncien que “els crims comesos, la majoria contra nens, continuen sent ocultats per funcionaris del més alt nivell”

Una organització de suport a víctimes d'abusos sexuals per sacerdots ha denunciat aquest dimarts al Vaticà davant la Fiscalia de la Cort Penal Internacional (CPI) per càrrecs de lesa humanitat.

La Xarxa de Supervivents de Persones abusades per Sacerdots (SNAP) ha presentat la demanda en considerar que funcionaris del Vaticà van participar en l'“encobriment generalitzat i sistemàtic de violacions i crims sexuals” contra nens a tot el món , segons apunta en un comunicat.

“Els crims comesos contra desenes de milers de víctimes, la majoria d'elles nens, continuen sent ocultats per funcionaris del més alt nivell al Vaticà”, ha assenyalat en la nota l'advocada Pamela Spees, del Centre de Drets Constitucionals (CCR, una ONG jurídica nord-americana).

Per això, Spees ha dit que als responsables “se'ls ha de jutjar de la mateixa manera com es fa amb qualsevol altre funcionari culpable de crims de lesa humanitat”.

Per la seva part , la presidenta de SNAP, Barbara Blaine, ha assenyalat que les víctimes s'estan “mobilitzant a tot el planeta”, de manera que conviden a altres persones en situació similar “a que s'uneixin a la nostra acció”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.