Principi d'acord per reordenar l'espai per a terrasses a la plaça de la Font

Els bars tindran més taules, però si no compleixen perdran la terrassa durant un any

El consistori ja té definit el mapa amb l'espai que correspon a cadascun dels locals de la plaça de la Font perquè hi situïn la terrassa. A cada propietari se li enviarà un croquis en què es remarcarà clarament el lloc que li pertoca perquè sigui conscient de l'espai assignat, i, segons va explicar el regidor Carles Castillo, «es tracta d'un vestit a mida perquè una normativa universal no era possible». La mesura es farà efectiva a partir de la setmana que ve, quan els locals rebin el mapa. Amb aquesta mesura, els propietaris guanyen una filera de taules des del 23 de juny i fins al setembre.

Sancions

Això, però, també comportarà que el consistori hi estigui més al damunt, ja que al primer incompliment d'algun local –tant d'ocupació d'espai com d'horari– notificat per la Guàrdia Urbana hi haurà una sanció administrativa que podria arribar als 600 euros. A la segona falta «ja es perdrà el dret a tenir terrassa l'any vinent», va subratllar el regidor.

De fet, al que donarà llum verd l'Ajuntament és a fer els ulls grossos, tenint en compte la conjuntura econòmica i l'arribada imminent de l'estiu, i també gràcies a la generositat dels veïns. Segons Castillo, el criteri que s'ha seguit per assignar les parcel·les és la mida de les façanes. «Com més gran és la façana, més gran és la terrassa.» També va recordar que en principi volien que totes les terrasses fossin iguals, «però no era un criteri objectiu». De fet, el mapa que arribarà als bars en principi hauria de tenir el consens dels propietaris, sobretot després que la primera proposta plantejada no va agradar gens als empresaris, que no van dubtar a retornar-la. A partir d'ara, el consistori tractarà de reordenar l'ocupació de la plaça del Fòrum i de la plaça dels Sedassos.

Desacord en els horaris

S.C

Tot i l'acord tripartit entre veïns, Ajuntament i locals per l'ocupació d'espai –en la roda de premsa no hi va haver cap representant dels bars–, on es preveu que no hi haurà entesa és en l'ampliació de l'horari de terrasses, fixada actualment fins a la una els dies entre setmana i una hora més les vigílies de festiu i els caps de setmana. La portaveu dels veïns, Montse Boronat, va deixar clar que la seva posició és «del tot innegociable». Per la seva banda, els locals consideren absurd que l'Ajuntament fes l'anunci sense que cap representant d'ells hi fos present. Van explicar que no tenien detalls de la reordenació de l'espai i que, quant a l'ampliació d'horaris, caldria negociar i mirar d'entendre's.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.