Societat

ensenyament

Rigau agraeix el suport popular a l'escola en català

La consellera d'Ensenyament participa en els actes de celebració del centenari de l'escola Bruguera

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va agrair “tot el suport popular” que ha rebut aquests dies el sistema educatiu i la defensa de la llengua arran de la sentència del Suprem sobre el català. Rigau, que va participar ahir al matí en els actes commemoratius del centenari de l'escola Joan Brugera, de Girona, va insistir que el govern es “planteja guanyar” el recurs presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però que, en cas que no sigui així, segons la consellera hi ha “altres instàncies al món de la justícia” a les quals es podria adreçar. A més, Rigau es va queixar perquè s'utilitza aquesta polèmica en un “ambient electoral”, “per agradar a la resta de l'Estat”. Segons Rigau, cal que “a Catalunya les famílies tinguin la seguretat que el que s'està aplicant es fa d'acord amb la norma”.

Prèviament, la consellera va descobrir, al costat de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, la placa del centenari de l'escola Bruguera, “un centre especial, de molt de prestigi”, segons va dir, i va recordar que el 1986, la festa de celebració del 75è aniversari de l'escola va ser el seu darrer acte com a cap dels serveis territorials a Girona. Puigdemont va fer una crida a establir les bases “del segon centenari”, davant de desenes de pares i mares d'alumnes, així com d'alumnes i ex-alumnes. D'altra banda, el director del centre, Jordi Campeny, va destacar la seva importància per a la ciutat i va recordar que “l'esperit del professorat que va començar” es manté en els mestres d'avui.

LES FRASES

Els centres educatius són autèntiques factories dels ciutadans
Carles Puigdemont
ALCALDE DE GIRONA
Cent anys plens de vida, cent anys de vida escolar que no han estat fàcils
Irene Rigau
CONSELLERA D'ENSENYAMENT
L'objectiu bàsic és enfocat a despertar la curiositat i l'interès
Jordi Campeny
DIRECTOR DEl BRUGUERA

Un ‘lipdub' reeixit

Entre els actes més aplaudits ahir al matí a l'escola Joan Bruguera hi va haver la projecció del lipdub protagonitzat per l'alumnat, el professorat i el personal de l'escola. En una biblioteca plena de gom a gom, pares i alumnes van seguir amb atenció i van aplaudir la retransmissió d'aquesta gravació feta arreu de l'edifici per càmeres de TV3. Prèviament, la coral de pares i mares de l'escola va cantar l'himne del centenari i el pintor i mestre Jordi Serra va explicar com s'havia inspirat per realitzar el cartell commemoratiu.

El s actes que van tenir lloc a la biblioteca del centre escolar es van tancar amb una taula rodona per explicar la seva història, en la qual van participar l'exalcalde de Girona Joaquim Nadal; el cuiner i exalumne del centre Joan Roca, del Celler de Can Roca, i l'arquitecte Josep Maria Birulés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.