Societat

L'etiqueta per un Twitter en català, tema estel·lar del dia a l'Estat espanyol

Milers d'usuaris participen en la piulada massiva per la incorporació de la llengua a la xarxa social

Entitats i tot tipus de personalitats s'hi adhereixen

Objectiu aconseguit. Una allau d'usuaris va participar ahir en la piulada massiva convocada pels internautes per protestar contra la decisió de la plataforma de no incorporar el català a la xarxa social, tal com ha fet en els darrers mesos la companyia amb altres llengües, com ara el filipí, el malai, l'hindi, el xinès tradicional i el xinès simplificat.

A les vuit en punt del vespre, puntualment, milers d'usuaris –molts dels quals ja havien piulat hores abans a favor de la causa– van inundar la xarxa social de tot tipus de missatges curts amb l'etiqueta #twitterencatala (amb accent o també en anglès, #twitterincatalan), i van aconseguir que l'etiqueta en defensa de la nostra llengua es convertís en el tema estel·lar del dia a Catalunya per tercer dia consecutiu per davant d'altres temes rellevants d'actualitat, com ara les primàries d'ERC, segons el portal especialitzat twit.cat.

Piulades de tot el món

L'allau de piulades pel català va ser tan important que l'etiqueta #twitterencatala es va col·locar ràpidament entre els tres temes del moment de tot l'Estat espanyol. De fet, aquest era un dels objectius de la iniciativa per tal de demostrar a la plataforma Twitter que hi ha prou quòrum per tirar endavant la seva traducció. Entitats, clubs esportius, representants dels partits polítics i tot tipus d'internautes anònims o més coneguts (Jordi Evole i Risto Mejide, per exemple), entre d'altres, van fer arribar piulades a favor del català a la plataforma des de diverses parts del món.

A banda de les piulades amb aquesta etiqueta, molts dels usuaris també van decidir enviar missatges curts a l'adreça de Dick Costolo (@dickc), conseller delegat de la companyia, que el mes de febrer, en el marc del Mobile World Congress, es va mostrar sensible a la campanya d'un analista a favor del Twitter en català. Una altra via per promoure la traducció al català és a través del formulari oficial de la plataforma.

Google ja té pàgina en català, IOS d'Iphone també, ara toca Twitter
Lluís Recoder
conseller de ter. i sostenibilitat
Vinga, va, companys nord-americans, us animo a escriure amb mi #twitterencatala
Antoni Bassas
periodista
La vuitena llengua més parlada a la Unió Europea, i encara no tenim un Twitter en català
Germà Capdevila
periodista
M'afegeixo a la petició del Twitter en català. Espero que tots exigim a la Generalitat l'escola bilingüe
Albert Rivera
polític
Tenim pressa: #twitterencatala. Que no ho veieu, que és un clam?
Jaume Cabré
escriptor
Amb aquesta piulada, el FC Barcelona dóna el seu suport a la iniciativa #twitterencatala
Sandro Rosell
president del FC Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.