Societat

Occitània demana que es retiri el decret del govern espanyol contra l'aranès

El Partit Occità i elegits regionals manifesten el seu suport al síndic de la Vall d'Aran

Consideren que la llei de l'aranès significa un gran progrés per la llengua occitana en general

La decisió del govern espanyol de recórrer contra la llei de l'Aranès provoca també reaccions a l'estat francès i més concretament a l'àrea d'Occitània. El Partit Occità ha manifestat el seu suport amb els governs d'Aran i de Catalunya i “amb els ciutadans d'aquests territoris que volen conservar la llengua pròpia i volen assegurar-ne l'us”. En un comunicat firmat pel secretari federal d'aquesta formació política, Guilhem Latrubesse, el Partit Occità afirma que els drets d'aquestes llengües “són drets continguts en la declaració universal dels drets lingüístics i que els estats que es glorifiquen de ser democràcies ho haurien de tenir en compte”.

Per altra banda tres elegits occitans, Guilhem Latrubesse -conseller regional de Miègjorn Pirenèus-, David Grosclaude, -conseller regional d'Aquitània-, i Gustau Aliròl -conseller regional d'Auvernha-, han firmat conjuntament una carta que han enviat a Carlos Barrèra, Síndic d'Aran, per manifestar-li el seu suport. “No entenem l'actitud d'aquells que avui qüestionen la llei occitana a l'Aran. (...) Aquesta llei és una avançada important pel reconeixement de la identitat aranesa i també un progrés per la llengua occitana en general”, diuen els tres elegits en la carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.