Educació

educació

Reobre l'escola restaurant de l'institut de Palafrugell

Des de demà dilluns s'ofereixen esmorzars i cada dimarts i dijous, i més endavant els dilluns, dinars amb les seves creacions culinàries dels alumnes d'hoteleria i turisme

L'institut de secundària Baix Empordà de Palafrugell reobre aquesta setmana la seva escola restaurant Cap Roig. L'escola restaurant ofereix als alumnes d'hoteleria i turisme del centre que venen a estudiar cuina, la possibilitat d'aprendre, dins el temps de lliure disposició, també sala, sempre sota el control del professorat. “No anem a fer diners ni a fer mal als restaurants, sinó que vagin tan preparats com sigui possible”, va manifestar el director del centre educatiu, Antoni Poch.

La reobertura començarà demà dilluns amb esmorzars, que se serviran de dilluns a divendres entre les 10 del matí i les 12 del migdia. Els dimarts i dijous hi ha la possibilitat de dinar, amb un horari restringit entre un quart de dues i dos quarts de tres de la tarda. Cal reservar taula, perquè el restaurant només té una trentena de places.

El dinar, amb un preu de deu euros, està format per dues tapes inicials, dos primers plats i dos segons per triar, postres, aigua, vi i cafè. “És una manera de donar sortida a les creacions culinàries dels estudiants”, va recordar Poch. Les creacions són fetes pels alumnes del segon curs, amb plats elaborats i també d'avantguarda. A més, de cara a finals de novembre, es volen ampliar els dinars als dilluns, per oferir les creacions dels alumnes de primer de cuina, amb uns plats més senzills, segons va explicar Carles Sanz, cap del departament de Cuina. Tant esmorzars com dinars se serveixen amb les creacions dels alumnes del cicle de forneria i pastisseria del mateix centre.

LA XIFRA

57
alumnes
estudien cuina a l'institut, dels quals 24 estan fent el segon curs i la resta, 33, el primer.

LA FRASE

No anem a fer diners ni mal als restaurants, sinó que vagin tan preparats com sigui possible
Antoni Poch
director de l'institut baix empordà

Reivindicació històrica

L'Escola d'Hoteleria i Turisme ha estat una reivindicació històrica del centre educatiu, però també de l'Ajuntament de Palafrugell i del mateix sector, amb la implicació del grup Costa Brava Centre. L'any 1989, es va aconseguir el cicle de turisme –fins aleshores només hi havia mecànica, administració i electricitat– i l'escola es va aconseguir el curs 2001-2002, amb pocs alumnes, que feien la teoria al centre i les pràctiques, als locals de Costa Brava Centre, a Vall-llobrega. Amb la remodelació de l'institut, ara fa quatre anys, també es va poder aconseguir ampliar-lo, creant un espai de cuines i la zona de restaurant, que en aquest poc temps ja s'ha vist que ha quedat petita. “Ara la demanda sobrepassa l'oferta”, va dir el director de l'institut, que recorda que el primer curs va començar amb una desena d'alumnes, mentre que aquest curs n'hi ha 33. En el curs, els alumnes també han de fer pràctiques reals en establiments de la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.