Infraestructures

VALLÈS OCCIDENTAL

Sabadell insta Recoder a retirar les tanques dels FGC al passeig

L'alcalde Manuel Bustos trasllada la reclamació dels comerciants que veuen perillar la campanya de Nadal

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va reclamar divendres a la Generalitat que retiri les tanques de protecció que limiten les obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al passeig de la Plaça Major. Aquesta és una de les reivindicacions dels comerciants de la zona, que ho han demanat reiteradament perquè tot indica que les obres estan aturades des de finals de juliol.

Bustos va tornar a fer la reclamació després que no rebés resposta del conseller de Territori i Mobilitat, Lluís Recoder, ni del director general de Transports i Sostenibilitat, Ricard Font, a qui va enviar una carta on es demanava la convocatòria per part de la Generalitat de les comissions de seguiment de les obres del metro i sobretot un calendari d'alliberament de l'espai que ocupen les obres.

La situació actual és preocupant perquè s'apropa la campanya de Nadal. “L'objectiu de l'Ajuntament és ajudar a minimitzar l'impacte de les obres en la vida dels ciutadans i especialment en el desenvolupament de l'activitat comercial de la zona”, va assenyalar Bustos, que va afegir que entén “que la situació és difícil” però que vol “que els comerciants sàpiguen que l'Ajuntament està al seu costat”.

El regidor d'Urbanisme, Joan Manau, ha confirmat que la tuneladora ja torna a perforar, segons li ha indicat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. “Va per sota”, va indicar. Malgrat això, la regidora de l'Entesa per Sabadell, Virgína Domínguez, va insistir a demanar “informació oficial a la comissió de seguiment i que es faciliti calendari de les obres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.