El Punt Casteller

Buscant el quatre de nou net

Vilafranca vol atacar el monstre del quatre de nou net a la diada del Mercadal de Reus

Amb el dos de vuit net al sac i ben lligat, els Castellers de Vilafranca busquen noves fites. I a part de descarregar el tres de deu, que es reserven per a la diada de Tots Sants, Vilafranca encara no té la foto del quatre de nou net descarregat. Així doncs, aprofitant aquest any excepcional per als de la camisa verda, els de David Miret volen atacar aquest castellàs dissabte a la tarda a la diada del Mercadal de Reus. En espera dels darrers assajos i havent descarregat el quatre de vuit net a l'assaig, l'intent de quatre de nou net transmet força possibilitats d'èxit. Atenció, però, que podrien acompanyar aquest castell amb el dos de vuit net, completant una diada mai vista. Tot dependrà, però, del cansament d'una diada en què també alçaran el tres de nou amb folre.

A plaça també els acompanyaran la Vella de Valls, que vol portar-hi com a mínim dos castells de nou. Els rosats, però, no revelen el tercer castell, que dependrà dels darrers assajos. La caiguda del nou de vuit a Tarragona ha fet perdre punts a aquesta construcció per a una Vella que no vol assumir més riscos del compte. No descarten del tot, però, provar el cinc de nou.

Minyons també serà al Mercadal i aposta per una diada tranquil·la després d'una Mercè on van carregar el dos de nou. Els malves buscaran fer el tres de nou, que acompanyaran amb castells de vuit.

Un altre punt d'interès serà la colla local, els Xiquets de Reus, que volen fer una passa endavant atacant el dos de vuit amb folre.

La darrera colla en discòrdia serà la Colla Joves, que vol anar pas a pas després de l'excés de caigudes d'enguany. Els de la camisa vermella volen portar-hi el quatre de nou folrat, que dependrà del nombre de camises i de les darreres proves.

Sant Miquel, també de nou

Capgrossos tampoc està en el seu millor moment de forma i vol anar amb cautela i pas a pas. Així, també descarten el tres de nou, però portaran el quatre de nou folrat diumenge a la diada de la fira de Sant Miquel de Lleida. L'acompanyaran del tres de vuit i el dos de vuit amb folre.

Actuaran amb els Nens del Vendrell i els Castellers de Lleida, que volen descarregar el dos de vuit folrat.

Reus (Baix Camp)
Dissabte 1 a les 17.30 h, a la plaça del Mercadal, diada del Mercadal amb els Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 2 a les 10 h, a la plaça del Castell, Concurs de Castells Vila de Torredembarra amb els Nois de la Torre, Castellers d'Altafulla, Castellers de Badalona, Castellers de Cerdanyola, Minyons de l'Arboç, Torraires de Montblanc, Salats de Súria, Castellers del Poble Sec, Castellers de la Sagrada Família, Colla Jove de l'Hospitalet, Colla Jove de Vilafranca i Castellers d'Esplugues.
Lleida (Segrià)
Diumenge 2 a les 12 h, a la plaça de la Paeria, diada de Sant Miquel amb els Castellers de Lleida, els Capgrossos de Mataró i els Nens del Vendrell.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 2 a les 12 h, a Creu Coberta, diada de la fira medieval d'Hostafrancs, amb els Castellers de Sants, la Colla Jove Castellers de Sitges i els Castellers de Terrassa.
L'ANÈCDOTA

La Xina ja és de set

Poc més d'un any després que es creés una colla castellera a la colònia tèxtil Antex de Hanghzhou amb l'apadrinament de la Vella de Valls, la primera colla xinesa ja ha fet castells de set. En concret, el tres i el quatre de set, a part del dos de sis, el cinc de sis, el quatre de sis amb el pilar i el pilar de cinc. Temps al temps, perquè amb aquest ritme de creixement, ens atraparan de pressa!

L'ANÈCDOTA

Lluita de set pisos

Les colles de set també tenen el seu concurs bianual. I és justament aquest diumenge a Torredembarra, en el que es coneix popularment com a Concurs7. Tretze colles es veuran les cares, amb Poble Sec, Esplugues, Nois de la Torre i Altafulla com a principals favorites en una competició amb castells de la gamma alta de set.

APLAUDIMENTS

Tarragona extra

L'aplaudiment majúscul de la setmana està cantat i és per a les colles tarragonines. I en especial per a la Jove de Tarragona, que va carregar el primer cinc de nou de la seva història, tot un merescut premi a la colla que va provar –i patir– aquest castell per primer cop a l'època moderna l'any 1994. No es queden curts els Xiquets, que divendres van fer a la mateixa actuació el primer triplet màgic de la seva història. Felicitats, Tarragona!

Tarragona, amunt

Històriques les posicions que ocupen les colles tarragonines al rànquing. D'una banda, després del flamant cinc de nou, la Jove de Tarragona trepitja els talons a la Vella, que se situa a pocs punts per sobre els liles gràcies a la puntuació atorgada als nous de vuit. I de l'altra, els Xiquets s'han col·locat ni més ni menys que cinquens al rànquing, desplaçant també els Capgrossos de Mataró. Una orgia tarragonina que ocupa la principal novetat del rànquing. La resta: tot igual. Vilafranca continua a l'hiperespai amb un grapat més de punts i de castells de gamma extra i Minyons suma algun puntet gràcies al dos de nou amb folre i manilles carregat.

Cap moviment en un rànquing en què Xiquets de Reus puja alguns punts i es prepara per fer el salt dissabte a plaça pròpia i Sant Cugat també fa mèrits amb la millor actuació fora de casa de la seva història, concretament a Sitges amb el dos de set i el tres de set aixecat per sota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.