Societat

El Tempir es reuneix amb el regidor de Cultura d'ELX

L'associació cultura es troba preocupada per la deriva que pot fer aquest departament municipal

Diversos membres de la Junta Directiva d'El Tempir s'han reunit amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Pablo Ruz, per tal de veure quines seran les noves línies d'actuació de la Regidoria de Cultura en matèria lingüística i cultural.

La reunió, que s'ha desenvolupat en un to cordial entre els assistents, ha servit perquè El Tempir exposara la necessitat que hi haja un tractament equitatiu entre el valencià i el castellà per part de la Regidoria ja que s'han constatat campanyes publicitàries o correus externs només en castellà. A més, El Tempir també ha plantejat la necessitat d'una programació trimestral estable en valencià i de qualitat per a tota mena de públic, el manteniment de la programació de cinema en valencià adreçat a escoles i instituts entre setmana i al públic en general els caps de setmana, consolidació del pressupost actual del Gabinet de Normalització Lingüística perquè continue desenvolupant les campanyes de promoció social de l'ús del valencià que s'han estat realitzat fins ara i la continuïtat del programa del “Voluntariat pel Valencià”.

A les propostes realitzades, el regidor s'hi ha mostrat favorable i, per tant, s'ha compromés a traslladar-les a les pròximes programacions de la Regidoria de Cultura i a aplicar un estricte bilingüisme en totes les actuacions. Amb tot, però, Pablo Ruz ha defensat sempre la llibertat lingüística individual, és a dir, la necessitat que les persones puguen triar sempre entre el castellà i el valencià, a la qual cosa El Tempir ha mantingut que, perquè hi haja llibertat en la tria, cal una autèntica i escrupolosa equitat en el tractament de les dues llengües i l'aplicació d'un criteri d'acció positiva envers el valencià per la situació sociolingüística en què es troba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.