Necrològiques

Josep Salceda i Castells

Periodista, escriptor i cronista oficial de Cambrils

El periodista i escriptor Josep Salceda i Castells, cronista oficial de Cambrils, va morir abans-d'ahir a l'edat de 88 anys.

Nascut a Cambrils el 14 de març del 1923, va cursar els estudis elementals al col·legi La Salle. De jove va fer de pagès i posteriorment va treballar durant 23 anys en el sector del comerç.

Josep Salceda sempre va estar molt implicat en el món local i tenia una gran afició pel periodisme de proximitat. Va ser corresponsal del Diario Español i del Correo Catalán, corresponsal a Cambrils de Ràdio Reus (Ser) durant 25 anys i col·laborador de Ràdio Cambrils. El 1997 va rebre el premi de periodisme de la Diputació de Tarragona. Josep Salceda també és autor de diversos llibres relacionats amb el món local, entre els quals destaquen La Mare de Déu del Camí i el seu santuari (1986), Els carrers de la vila (1992), Un segle d'arrels lasal·lianes a Cambrils (2000) i 250 anys d'història de la Congregació de la Puríssima Sang (2004). També era autor i editor dels dos volums 40 anys d'estampes cambrilenques.

Cronista oficial de Cambrils i medalla d'honor de la ciutat, l'Ajuntament destacava ahir que Salceda “havia viscut sempre de cara a la població i amb voluntat de participar, a més de col·laborar amb diverses entitats locals i ser un referent històric del municipi”.

Ahir a la tarda es van celebrar els funerals a l'ermita de la Mare de Déu del Camí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a