Economia

POLÍTICA

“L'Estat ha de pagar alcaldes i regidors”

El president de la Diputació de Girona pensa que les retribucions dels polítics han d'estar fixades per llei

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, creu que el govern espanyol hauria de pagar els sous de regidors i alcaldes i que hauria de ser una partida inclosa en els pressupostos generals de l'Estat (PGE). Segons Torramadé, així els salaris dels càrrecs electes deixarien de ser una càrrega per a les finances municipals. A més, perquè el que cobren els polítics deixi de ser un assumpte “polèmic” abans i després de cada cita electoral, Torramadé aposta per definir per llei les retribucions. D'aquesta manera, opina, hi hauria més transparència i s'evitaria que algú es vulgui dedicar a la política amb l'únic objectiu d'enriquir-se i no amb vocació de servei.

Pel que fa al debat sobre l'excés d'administracions i quin paper han d'exercir les diputacions, Jaume Torramadé creu que cal obrir un debat sobre la reorganització de les administracions i que no es pot anar “a toc de declaració”, i menys durant campanyes electorals. Considera també que cal redefinir el paper que té cada ens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.