Societat

Editen 5.000 miniguies de català a la restauració

Portar un cafè amb llet en lloc d'un cafè amb gel al client que s'entesta a demanar les coses en català en un bar no té excusa i ara encara en tindrà menys. Com a mínim, per als cambrers i responsables de locals de restauració que rebran les 5.000 petites guies de conversa en forma de targeta de butxaca que la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle han editat per promoure l'ús del català entre els treballadors de restaurants, bars i granges.

Se n'han editat en cinc idiomes: àrab, urdú (la llengua oficial del Pakistan), xinès, castellà i anglès. A més, ofereixen un repertori bàsic de salutacions i el vocabulari essencial del gremi.

Les targetes, que es distribuiran a través d'entitats com l'Associació Catalana d'Empreses de Restauració Col·lectiva, el Consorci per a la Normalització Lingüística i associacions de consumidors i immigrants, vol conscienciar el sector de la restauració sobre la necessitat d'utilitzar la llengua oficial del client quan s'atén el públic, tal com recull la llei. Alhora se'ls recorden altres obligacions del sector, com ara oferir les cartes de plats i vins o els rètols dels preus en català.

La campanya també s'adreça als consumidors i se'ls recorda que els drets són per exercir-los i per això se'ls anima a repartir les miniguies als establiments quan no se'ls atén en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.