cultura

Festival a la Mirona per a ‘Fènix 11-23'

En la vigília del Dia de la Hispanitat, la Mirona de Salt torna a ser avui l'escenari d'un acte de signe completament contrari: aquesta nit, hi tindrà lloc la quarta edició dels premis Serrallonga 2011, que presentarà l'actriu Txe Arana (22 h), i tot seguit s'hi farà el Baronia de Sas Music Festival (22.30 h).

Aquest festival tindrà com a protagonistes Costa 59, el grup liderat pel músic saltenc Lluís Costa, que tanca aquí la gira 2010/11 de presentació del seu primer disc, Un mar de confetti, i la Joel Joan Band, amb diversos amics com a convidats d'excepció: Gerard Quintana, Els Catarres, l'actor Toni Albà, Francesc Ribera Titot, el saxofonista Pep Poblet i el pianista Nito Figueras. Hi ha una entrada donatiu de 5 euros i tota la recaptació del festival es destinarà a finançar la producció de la pel·lícula Fènix 11-23, dirigida per Joel Joan i Sergi Lara i inspirada en la història d'Èric Bertran, el jove lloretenc que va ser acusat de terrorista informàtic per haver enviat a uns supermercats correus electrònics en què els demanava que etiquetessin en català.

Pel que fa als premis Serrallonga, decidits per votació popular, els guardonats són Lluís Llach (Trabuc d'Or Nacional), Moviment Anti-Aru (Trabuc d'Or Local) i la xarxa d'establiments de productes catalans Xecna (premi especial Baronia de Salt). En la part negativa del palmarès, es lliuraran els tricornis negres a la Fundación Príncipe de Girona i a Plataforma per Catalunya de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.