Successos

tribunals

Condemnat un comercial gironí que es va quedar diners de clients

L'Audiència obliga l'acusat a indemnitzar amb 46.868 euros la indústria càrnia per a la qual treballava

Joaquín García, un comercial que treballava a la zona de Girona en representació de l'empresa Industries Cárnicas Tello SA, amb seu a Toledo, ha estat condemnat a un any i vuit mesos de presó per haver-se quedat en diverses ocasions els diners que li pagaven els clients –al llarg del 2002, es va embutxacar de manera il·lícita 47.855 euros–. Segons es recull en la sentència, l'empleat es va quedar amb l'import de vuit factures de botigues, bars i restaurants; i es detalla que les quantitats dels pagaments eren molt disparells: la xifra més petita de la qual es va apropiar va ser de 127 euros, mentre que en l'altre extrem es va beneficiar d'una altra que pujava a 13.400 euros.

L'Audiència considera que García va actuar amb la intenció “d'enriquir-se injustament” i, per això, el culpa d'un delicte continuat d'apropiació indeguda. Inicialment, l'home s'enfrontava a cinc anys de presó, si bé el tribunal li ha estimat dos atenuants. El primer d'ells és el de dilacions indegudes –tenint en compte que el succés va passar fa 9 anys– i l'altre és el de confessió, ja que en el judici va admetre haver posat la mà a la caixa.

En matèria de responsabilitat civil, ha d'indemnitzar amb 46.868 euros a Industrias Cárnicas Tello SA, i amb 3.965 l'asseguradora de la companyia. En canvi, García ha estat absolt dels delictes d'estafa i falsificació de document mercantil, ja que no ha quedat acreditat que va inventar-se comandes fictícies per treure embotits sense aixecar sospites.

LA XIFRA

3.965
euros
ha de pagar l'empleat a la companyia asseguradora de l'empresa Industrias Cárnicas Tello, de Toledo.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.