Política

Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana

Els imputats demanen a l'Audiencia que s'inhibeixi a un jutge de Barcelona

Dotze dels vint “indignats” imputats per les increpacions als diputats el 15 de juliol van sol·licitar ahir al jutge de l'Audiencia Nacional que instrueix aquest cas, que s'inhibeixi en favor d'un jutjat de Barcelona perquè n'és qui té competències ja que el delicte és comés al seu territori, a més d'apel·lar que “Catalunya és una nació”, com recull el preàmbul de l'Estatut.

El cas dels indignats va arribar a l'Audiencia Nacional –per un “disbarat jurídic”, diuen– ja que el sindicat Manos Limpias va presentar una querella contra aquest moviment a tot l'Estat espanyol, i la fiscalia s'hi va avenir. La denúncia era tan genèrica que només ha quedat el cas del Parlament català, i els imputats són acusats d'un delicte contra una institució de l'Estat, competència de l'Audiencia.

A l'escrit, Jaume Asens i uns altres dos advocats dels imputats, afirmen que és “qüestionable” que s'inclogui el Parlament entre els Alts Organismes de la Nació, com la Corona o les Corts Generals. “El Parlament és un Alt Organisme de la Comunitat Autònoma de Catalunya”, declaren i reprodueixen fragments de l'Estatut. També ho exemplifiquen amb un cas d'incidències al Parlament gallec. Diuen que no volen eludir responsabilitats i tiren la pilota a la teulada dels polítics: “Estem convençuts que les acusacions particulars del Parlament i el govern de Catalunya avalaran aquest plantejament.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.