cultura

Descoberta als caputxins

Les obres de construcció d'un auditori a l'església del convent dels caputxins de Figueres han tret a la llum una troballa inesperada. Es tracta d'unes pintures murals localitzades a la paret que separa el cos de l'església amb l'absis. Són dues obres que daten de la segona meitat del segle XVIII i de principis del XIX.

Aquestes pintures murals estaven superposades amb dues capes de pintura. La més antiga es correspon amb la construcció de l'edifici i s'hi pot veure la figura de Sant Roc amb una iconografia pròpia de l'orde dels caputxins, és a dir, un collar de petxines, un gos, i una capella a la mà. Segons es va explicar ahir, el detall de la capella estaria relacionat amb el trasllat de l'orde dels caputxins a aquest espai ja que l'anterior convent estava situat a la zona del castell de Sant Ferran, un edifici que es va derruir per la construcció de la fortalesa.

Els treballs per restaurar i exposar les pintures costaran uns 300.000 euros i faran endarrerir l'obra. L'alcalde, Santi Vila, ha dit, a l'ACN, que es farà amb la “màxima cura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.