Infraestructures

El govern i Renfe ultimen l'acord per rodalies

La Generalitat i Renfe enfilen el tram final de la negociació d'un nou contracte que, molt probablement, permetrà a la companyia continuar oferint el servei de rodalies fins al 2015 gràcies a la renovació de l'actual contracte programa. Tot indica que l'acord entre les dues parts estaria gairebé enllestit, però tant el govern com l'empresa van negar ahir que ja s'hagués fet efectiu.

En qualsevol cas, les dues parts es van reunir ahir en una nova sessió de les negociacions, que estan força limitades pel fet que la Generalitat no pot triar un altre operador per a rodalies. CiU, després de guanyar les eleccions, va anunciar que es plantejava un canvi a rodalies perquè no estava satisfeta del seu rendiment, però el Ministeri de Foment li va recordar que no podia canviar d'operador sense que es modifiqués abans la llei d'ordenació del transport. El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, té clar que ara mateix no hi ha “voluntat” política del govern per fer-ho.

Amb tot, la Generalitat sí que té alguna cosa a dir en les condicions del servei que Renfe Operadora ofereix a través del contracte programa, que és el que s'ha estat negociant durant els últims mesos. Des de la conselleria de Territori, però, se sosté que no s'anunciarà cap acord fins que passin les eleccions del 20-N, quan tingui el vistiplau del nou govern estatal i, fins i tot, s'hagi pogut pactar la modificació de la llei de transports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.