Política

política

Tossa bonificarà els hotels que renovin les instal·lacions

La majoria de taxes i preus públics es congelen, però l'IBI puja un 54%, fet que divideix govern i oposició

L'Ajuntament de Tossa de Mar aprovarà avui provisionalment les ordenances fiscals pel 2012, que preveuen una bonificació del 50% a l'impost sobre construccions per obres de millora dels hotels, amb l'objectiu d'incentivar-ne la renovació.

Les noves ordenances inclouen també un dels punts més polèmics des de l'inici del govern de TU i el PSC: l'increment de l'IBI d'un 54%, mentre que la resta dels impostos, taxes i preus públics (recollida d'escombraries, ocupació de la via pública per a terrasses, impost de circulació i IAE) es mantenen amb els preus del 2011, segons va explicar ahir la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Pujals. Per tot plegat, Pujals argumenta que la pressió fiscal baixa un 22%. El govern municipal també destaca que per facilitar el pagament està previst el fraccionament de l'impost, i argumenta que l'increment de l'IBI (el tipus de gravamen passarà del 0,649% a l'1%) és l'única via per complir el pla de sanejament i equilibrar el pressupost del 2012.

Pujals també va explicar que l'associació d'empresaris ha fet arribar propostes a l'Ajuntament, i una d'aquestes –que estudiaran– és crear una taxa d'excel·lència turística per tenir més ingressos

CiU, a l'oposició, manté la seva oposició a l'increment de l'IBI, i ha distribuït un full informatiu pel poble en què posen exemples concrets del que representarà la pujada. Així, segons exposen, per una casa al nucli antic es passarà a pagar de 594 a 916 euros, i per un hotel de 45 habitacions, de 8.126 euros a 12.502.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.