Economia

El centre Spurna s'instal·la al parc científic de la UdG

S'inaugura dijous a l'edifici Narcís Monturiol i realitzarà activitats de recerca, desenvolupament i transferència tecnològica

Oferirà també serveis d'assessorament i de formació

Spurna –el centre conjunt de recerca impulsat per l'empresa Verticein (societat del grup Vértice 360º), Barcelona Digital Centre Tecnològic i la Universitat de Girona–, s'instal·la al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. El centre s'inaugura dijous vinent i estarà dirigit per Jordi Soler, exdirector de Ficosa.

Entre els objectius de Spurna hi ha el d'impulsar tot el que és “recerca, desenvolupament i innovació, i la transferència tecnològica i del coneixement en l'àmbit de les tecnologies digitals, amb focus en la recerca aplicada en el camp dels mitjans de comunicació i de les global social mobility (o correlació de xarxes socials i mobilitat)”, segons va explicar Soler. El segon objectiu, segons Soler, és el de contribuir a la consolidació del Clúster TIC Media de Girona. Spurna oferirà també serveis d'assessorament, de formació i de demostració de solucions tecnològiques i d'aplicació de tecnologies digitals.

Verticein és una societat del Grup Vértice 360º amb més de quinze anys d'experiència com a agència interactiva i consultoria tecnològica en TIC. Desenvolupa l'activitat en projectes de màrqueting digital, comunicació visual i desenvolupament tecnològic en entorns distribuïts. El grup és líder a l'Estat en serveis i continguts audiovisuals i interactius, amb una facturació de 150 milions d'euros.

Pel que fa a Barcelona, Digital Centre Tecnològic és un centre tecnològic avançat especialitzat en l'aplicació de les TIC en els camps de la salut, la mobilitat i l'energia, la seguretat i l'alimentació en el medi ambient. Té com a missió contribuir al creixement del sector de les TIC i al desenvolupament de la societat de la informació.

LA FRASE

Col·laborarem amb la UdG en les diverses facetes de la institució: becaris, grups de recerca i docència
Jordi Soler
director

LA XIFRA

500
metres quadrats
ocupen les instal·lacions de Spurna, situades a l'edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic.

Fins a quinze treballadors el 2014

Les instal·lacions de Spurna ocupen 500 metres quadrats de l'Edifici Narcís Monturiol, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Està finançat pel Plan Avanza del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

L'objectiu de Spurna és arribar a tenir set treballadors a finals del 2012; onze el 2013 i quinze persones contractades el 2014. “S'ha plantejat amb uns objectius ambiciosos”, va assegurar el director, que va concretar que el projecte en cap cas parteix de zero perquè al darrere hi ha tres impulsors.

Les activitats que es generen al centre han de ser autofinançables, segons assegura el director. De moment ja tenen dos projectes en marxa: el Sim2Real i el Mireia, que promouran l'emprenedoria en el sector TIC.

En la inauguració del centre, a la tarda, hi ha prevista l'assistència de la rectora de la UdG, Anna M. Geli; el president del Grup Vértice 360º, José Maria Irisarri, i el director general de Barcelona Digital Centre Tecnològic, Carles Fradera. Al matí, es farà una jornada de tallers i conferències magistrals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.