Més esport

La selecció catalana, a punt per al Mundial de corfbol de la Xina

El campionat se celebrarà entre el 27 d'octubre i el 5 de novembre a Shaoxing

La competició és percebuda com “una gran oportunitat”

Dijous engega el campionat mundial de corfbol a Shaoxing, a la Xina, i la selecció catalana d'aquest esport ja és a punt per participar-hi. De fet, el seu objectiu és “aconseguir el millor resultat de la història en un Mundial”, segons expliquen des de la Federació Catalana de Corfbol. “Després de la cinquena posició aconseguida al campionat d'Europa de 2010, [l'equip] es veu amb capacitat de lluitar per entrar, fins i tot, en semifinals”, afegeixen.

Al Mundial, participen un total de setze equips, que han quedat dividits en quatre grups per a la primera fase. Catalunya jugarà al D, on segons la Federació l'equip més fort és el de la República Txeca, però també hi ha la Xina i Gal·les. El desenvolupament de la competició, que durarà fins al 5 de novembre, es podrà seguir a través dels web de la Plataforma Proseleccions, del campionat, de la Federació Internacional de Corfbol i de la Federació Catalana de Corfbol. També s'utilitzarà Twitter, amb el hashtag #korfbalcat.

“El sentiment generalitzat en la selecció catalana és que aquest campionat és una gran oportunitat per ficar-se definitivament entre les grans seleccions del món”, segons expliquen des de la Federació. De fet, des de l'entitat apunten que l'actual nivell de l'equip és el millor de la seva història, i és per això que s'han preparat intensament per a la competició. L'entrenador de la selecció és neerlandès Tilbert la Haye, mentre que el terrassenc Rosendo Garcia és el seu número dos.

Un esport que arriba a Catalunya als anys vuitanta

El corfbol és un esport en què dos equips competeixen per introduir una pilota en una cistella, amb certes similituds amb el bàsquet. En el corfbol, els equips són mixtes i estan formats per quatre homes i quatre dones. Es tracta d'un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional, que no obstant això no forma part del programa olímpic.

Els països on aquest esport s'ha practicat més tradicionalment són Bèlgica i els Països Baixos. Ideat a principis del segle passat per un mestre d'Amsterdam, el corfbol va arribar a Catalunya als anys vuitanta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.