cultura

Miquela Valls, nova membre nordcatalana de l'IEC

Miquela Valls va formalitzar la seua entrada a la secció de filosofia i ciències de l'IEC amb el seu discurs intitulat “Mig segle de manuals i mètodes de català nord-catalans”

Dies d'aquest mes d'octubre, l'Institut d'Estudis Catalans compta una membre nordcatalana més, Miquela Valls Robinson, professora de català fins al 2006 a la Universitat de Perpinyà, especialista de literatura i de didàctica de la llengua catalana. Miquela Valls va formalitzar la seua entrada a la secció de filosofia i ciències de l'IEC amb la lectura, el divendres 21 d'octubre, a Barcelona, del seu discurs intitulat Mig segle de manuals i mètodes de català nord-catalans del que es pot veure aquest vídeo. Amb aquest ingrés, es reconeix el mèrit de l'ensenyant i investigadora, i sobretot es reforça la capacitat d'aprofundir en temes i aspectes nordcatalans dels treballs de l'Institut. Miquela Valls, ja membre corresponent de l'IEC, té com a eixos de recerca la llengua rossellonesa, és una especialista de la literatura rossellonesa, i està treballant actualment sobre el gran poeta Josep Sebastià Pons. És la persona que va contribuir a forjar i fer funcionar durant 25 anys els estudis de català a la universitat de català, i és presidenta de l'Associació per a l'ensenyament del català a la Catalunya Nord, entitat militant clau en la promoció de l'ensenyament de la llengua. Va ser acompanyada en la cerimònia d'entrada a l'IEC d'estudiants i professors de Perpinyà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.