Administracions

barcelonès

Tallen la llum de sis equipaments de Badalona per manca de pagament

Endesa deixa sense subministrament sis instal·lacions perquè l'Ajuntament li deu 1,5 milions

El servei es reprèn hores més tard en espera d'una reunió

La companyia Endesa ha tallat durant unes hores el subministrament de llum de sis equipaments municipals de Badalona. El motiu és l'impagament per part del consistori de les darreres factures (no només les corresponents a aquestes sis instal·lacions), un deute que ascendeix a 1,5 milions d'euros, segons van confirmar ahir fonts municipals.

El govern del PP va assegurar que desconeixia la situació de morositat. El regidor d'Esports, Juan Fernández, va relatar que dijous es va trobar que Endesa deixava sense llum el poliesportiu de Bufalà, el camp de futbol de Montigalà i les pistes esportives Joaquim Ruyra i Progrés. A aquestes instal·lacions se sumaven la biblioteca de Can Casacuberta i l'Espai Betúlia. Segons Fernández, la sorpresa va ser “majúscula” i va ser en el moment d'intentar esbrinar els motius del tall quan van tenir coneixement de la quantitat que el consistori deu a Endesa. Els 1,5 milions d'euros que estan pendents de pagament s'arrosseguen des del segon semestre del 2010, segons fonts de l'Ajuntament de Badalona.

Ahir mateix, l'alcalde Xavier García Albiol (PP) va contactar amb la direcció d'Endesa i poc després es va restablir el servei.

LA XIFRA

1,5
milions d'euros
deu l'Ajuntament de Badalona a Endesa, sumant tot el conjunt de factures pendents.

Tot pendent d'una reunió

Els sis equipaments de Badalona afectats pel tall de llum funcionaven ja a ple rendiment ahir a la tarda, però el problema no està ni molt menys resolt. La trucada de l'alcalde va servir per ajornar una situació que ara queda pendent de la reunió que l'Ajuntament i l'empresa de subministrament de la llum mantindran a finals de la setmana que ve.

Fonts d'Endesa es van mostrar ahir confiades que la trobada arribarà a bon port, alhora que van assegurar que en els darrers mesos “l'Ajuntament de Badalona ha rebut diversos avisos amb la possibilitat de tallar-los la llum, ja que mai no ho fem sense mirar de negociar abans amb la part afectada”.

El regidor d'Esports, Juan Fernández (les instal·lacions esportives en van ser les més afectades), va garantir ahir que el govern del PP “no té coneixement d'un sol avís d'Endesa”. Desconeix si l'anterior govern n'havia rebut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.