cultura

Premi al pare de Son Goku

El fenomen Bola de drac va ser el que –gràcies a la seva emissió al Club Super3– va obrir la porta a l'èxit del manga i l'anime a casa nostra, i la seva petja segueix sent evident en les disfresses que llueixen molts dels assistents al Saló del Manga i en les vendes de les seves històries.

El seu creador, així com de Doctor Slump –una altra de les fites de la popularitat del còmic i l'animació japonesos a Catalunya– és Akira Toriyama, una de les estrelles indiscutibles de la historieta nipona. I Toriyama ha estat precisament el guanyador del Gran Premi del Saló, que distingeix el millor autor de manga viu. Les votacions són obertes a tothom i es realitzen a través de la pàgina web de Ficomic, en una eloqüent
demostració d'aquesta permanent popularitat d'aquest autor entre els mangaka –o aficionats al còmic– d'aquí. La sèrie Mankan Zenseki, que recopila històries curtes realitzades per Toriyama a l'inici de la seva carrera, ha estat una de les més venudes aquests dies a l'estand de la seva editorial, Planeta-De Agostini.

La resta de premis de la XVII edició del Saló del Manga han guardonat Bahuman (Norma), de Tsugumi Ohba i Takeshi Obata, com a millor manga d'aventures; Instituto Ouran Host Club (Panini), de Bisco Hatori, com a millor manga per a noies; XXXHolic (Norma), de Clamp, com a millor manga per a adults; The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass (Norma), d'Akira Himekawa, com a millor manga infantil; Dos espadas (Glénat), de Kenny Ruiz, com a millor manga d'autor espanyol; La princesa Mononoke (Aurum), d'Hayao Miyazaki, com a millor DVD o Blu-ray d'anime; One Piece, com a millor sèrie d'anime emesa per televisió, i Katz: The Katz of the Zombies, com
a millor fanzine.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.