Barça

14 hores i 37 minuts per entrar en la història

Rècord. Víctor Valdés supera Miguel Reina i és el porter del FC Barcelona que més temps d'imbatibilitat acumula. La marca queda fixada, de moment, en 877 minuts

El Viktoria Plzen rondava l'àrea del Barça, però la jugada va morir, sense perill, a la línia de fons. Víctor Valdés cridava la seva defensa, concentrat en el partit i absolutament aliè al rellotge, que en aquell moment assenyalava el minut 37, l'hora en què es convertia en el porter que durant més minuts ha mantingut la porteria a zero en tota la història del FC Barcelona.

La glòria li va arribar fent feina, pendent d'un partit que, en el moment en què va batre el rècord, registrava un resultat de 0-1, gràcies al gol de penal aconseguit per Messi, i calia no badar per no perdre el control. Per això, en el minut 37, no hi va haver cap gest de celebració ni cap signe d'eufòria, ni en ell ni en els seus companys. Per mantenir fins aleshores el zero a la seva porteria, Víctor Valdés va haver de fer, això sí, una intervenció de molt mèrit. La jugada va tenir lloc poc després del primer quart d'hora i l'altre protagonista va ser Petrzela. L'extrem del Viktoria Plzen va guanyar l'esquena de la defensa del Barça en un contraatac de manual i es va plantar davant Valdés amb tot l'avantatge del món per marcar.

El seu xut, ras i fort, va anar cap a l'esquerra del porter blaugrana, que, ràpid i felí, va reaccionar de manera majúscula rebutjant la pilota quan semblava que el seu destí segur era la xarxa. “S'ha guanyat el rècord amb l'aturada que ha fet en l'un contra un, en el minut 15 de la primera part”, va dir després del partit Guardiola

El cas és que un partit més, i ja en van nou de seguits (sis de lliga i tres de Champions), la porteria del Barça es manté verge i Valdés és qui la guarda. Cau el rècord d'imbatibilitat que Miguel Reina ha mantingut durant quasi quaranta anys i la nova marca queda fixada, de moment, en 877 minuts. “Sabia que el rècord estava allà, però era per mi un fet secundari. En l'aspecte personal no faig gaire cas de les xifres. Són números que ha aconseguit tot l'equip”, deia Valdés després del partit. Ell va per feina i, mentrestant, passa a la història.