cultura

El Simposi Enric Valor reivindica una fundació dedicada a l'obra de l'escriptor

Les sessions acadèmiques, colofó de l'Any Enric Valor, mostren la vitalitat de l'estudi i la divulgació de l'univers valorià

La celebració del centenari del naixement de l'escriptor i lingüista Enric Valor i Vives va concloure el passat cap de setmana amb una trobada acadèmica a la Universitat d'Alacant, on es va reivindicar la necessitat de constituir una fundació Enric Valor, amb seu a la casa natal de Castalla ­–actualment propietat de la Generalitat– i participada amb un màxim d'entitats culturals i institucions públiques involucrades en l'estudi i la divulgació de l'obra d'Enric Valor.

Els més de dos-cents congressistes assistents al Simposi Enric Valor van donar suport amb un aplaudiment unànime a aquesta proposta, després de compartir troballes, iniciatives i projectes ben innovadors en relació amb l'estudi i la divulgació de l'univers valorià.

En la cita es van analitzar perspectives inèdites del model de llengua d'Enric Valor, es van desvelar noves claus simbòliques en les rondalles de l'escriptor i es va posar sobre la taula la importància d'Aitana en la seua novel·lística, així com les múltiples referències de la mitologia clàssica que poblen les seues rondalles.

Hi van participar especialistes com el lingüista Josep Martines, l'escriptor Víctor Gómez Labrado o Rafael Bertran. L'escriptor Óscar Pérez Silvestre va descobrir i analitzar un document inèdit sobre el procés de censura a l'obra d'Enric Valor i l'investigador Josep Daniel Climent Martínez va exposar els resultats més rellevants del llibre que acaba de publicar, titulat Enric Valor. Estudi i compromís per la llengua.

En el simposi també es va inaugurar el nou Portal Enric Valor, dins la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives i la presentació del projecte Enric Valor poliglot, que respon al repte de la internacionalització de l'obra valoriana amb la traducció de les seues cèlebres rondalles a nombroses llengües.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.