Urbanisme

Es faran 120 pisos a tocar de la nova clínica Girona a Fornells

S'aprova per segon cop el pla urbanístic

L'empresa i el consistori redueixen a la meitat les noves llars previstes al nou sector hospitalari

Els tràmits del pla estaran fets el primer semestre de l'any 2012

El projecte urbanístic que es desenvoluparà a Fornells de la Selva i que permetrà la construcció de la nova clínica Girona porta aparellada la construcció de 120 habitatges. El ple municipal de Fornells de la Selva va aprovar per segon cop el pla urbanístic del sector de la clínica Girona després de diversos ajustos mediambientals que havia demanat la Generalitat per donar llum verd al projecte.

L'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, va explicar que la satisfacció del municipi per l'acord assolit amb els responsables de la clínica Girona perquè “al sector a urbanitzar s'hi facin al final 120 habitatges, malgrat que el pla director de l'àrea urbana possibilitava la construcció del doble de pisos”. Parera-Nieto indica que des del primer moment el municipi s'havia manifestat contrari a la possibilitat que en aquest nou sector s'hi construïssin fins a 240 habitatges; per aquest motiu veu “amb satisfacció” l'acord assolit amb el centre hospitalari.

Les adaptacions

El mateix alcalde assenyala que pels canvis que calia fer en el projecte “hem estimat millor tornar a iniciar el procés adaptant-lo perquè les modificacions que s'hi introduïen eren substancials”. En aquell moment, el Departament de Medi Ambient va requerir una més gran preservació de les zones boscoses.

El nou pla urbanístic, que estarà durant 45 dies en exposició pública, inclou també canvis en els serveis viaris del sector per evitar que afecti la zona boscosa. Parera-Nieto també explica que amb els canvis s'ha previst la reforestació de tot un espai que “servirà com a barrera visual per al Fornells Park i donarà continuïtat a dues masses forestals que ara estan desconnectades”.

El sector on es construirà la nova clínica Girona i els 120 habitatges que s'hi preveu edificar és un espai de 60.000 metres quadrats situats a Fornells de la Selva, però al límit del terme municipal de Girona, al sector de l'Avellaneda. L'equip de govern de CiU considera important garantir que al nou sector “hi hagi poca densitat de població”. El consistori de Fornells compleix amb la nova aprovació del projecte urbanístic amb la voluntat “de facilitar les coses perquè la clínica Girona pugui instal·lar-se al municipi”. Des del principi l'anterior equip de govern ja havia anunciat que no posarien bastons a les rodes al centre hospitalari perquè pogués construir el nou hospital, sinó tot el contrari, i que facilitarien la seva arribada amb el pla urbanístic corresponent.

Obres per al 2012

L'Ajuntament de Fornells de la Selva calcula que tot el tràmit administratiu del pla urbanístic estarà acabat en el primer semestre de l'any 2012. Un cop passat tot el procés, ja es podrien començar les obres de construcció del nou centre.

Fonts de la clínica Girona va admetre ahir que feia temps que esperaven que l'Ajuntament tornés a aprovar inicialment el pla urbanístic del sector on es preveu construir el nou espai hospitalari. Tot i això, no van voler especificar quan podrien començar les obres o els terminis amb què treballen en l'actualitat per al nou edifici. De fet, a Fornells també s'espera que s'hi estableixi en poc temps un altre servei supramunicipal, com és la projectada seu regional dels Bombers de la Generalitat.

Conveni per l'aigua

En el ple del mateix dia 26 d'octubre, el consistori també va aprovar inicialment el conveni urbanístic amb la societat de la clínica Girona que comportarà un suport econòmic de l'empresa a l'Ajuntament per a l'execució d'un projecte de connexió del municipi a la xarxa d'aigües de Girona i pel qual disposen de part del finançament del PUOSC. L'alcalde de Fornells assegura: “El municipi seguirà funcionant amb els pous, que mai ens han portat problemes, però cal estar connectats per si mai hi hagués qualsevol problemàtica.”

240
habitatges
permetria fer al sector el pla director, però al final se n'hi faran la meitat.
60.000
metres quadrats
és l'àrea on es faran el nou edifici de la clínica Girona i els 120 pisos.

Els terrenys, l'any 2002, i les obres havien de començar el 2010

El projecte per traslladar la clínica Girona a Fornells de la Selva va prendre forma l'any 2002, quan la societat empresarial va adquirir aquests 60.000 metres quadrats per construir-hi el nou centre hospitalari i la zona d'habitatges adjunta. Quatre anys més tard es va presentar el projecte de requalificació dels terrenys. Ara fa tres anys, la voluntat expressada era que les obres del nou hospital comencessin el 2010 amb la intenció que el centre ja fos una realitat l'any que ve. Els retards en alguns processos faran que si la nova clínica es comença a fer l'any que ve es prevegin almenys dos anys d'obres. Ja es va aclarir que l'edifici del centre de Girona es destinaria a serveis ambulatoris, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.