Societat

Sant Cugat és carro gros

Els Castellers de Sant Cugat tanquen la temporada en la seva diada a casa descarregant un altre 4 de 8

Els Castellers de Badalona carreguen el primer 2 de 7 del seu historial en la seva millor actuació

Els de Sant Cugat van descarregar amb treball, però amb fermesa el seu quart 4 de 8 del curs

Els castells indoor estan de moda. La temporada arriba a la fi i per segona setmana consecutiva, les diades van estar ben passades per aigua. Això sí, aquest diumenge no van agafar ningú desprevingut i locals i pavellons de tota mena van servir per fer actuacions sota cobert. Això és el que va passar ahir al migdia a Sant Cugat, tot i que el temps va respectar la primera roda, que va ser la més significativa. I és que davant del monestir, els castellers locals van descarregar amb treball, però amb fermesa el seu quart quatre de vuit de la temporada. Fins i tot es van permetre el luxe de fer canvis al tronc, ja que dissabte al vespre van caure del cinc de set. La treva del temps, però, no va donar per gaire més i poc després d'aquest castell, un aiguat va deixar castells i públic ben xops. La diada, però, va continuar a la seu del Club Muntanyenc, on els santcugatencs van completar el dos de set i el tres de set aixecat per sota. Una diada excel·lent, però amb el regust de boca que podria haver estat fins i tot més, ja que eren molts els castellers verds que asseguraven que els hi han faltat dues o tres setmanes de feina per poder portar a plaça el tres de vuit i el dos de vuit amb folre. Si continuen així, l'any que ve segur que seran seus.

A la mateixa plaça i pavelló hi eren els Sagals d'Osona, que encara amb ressaca de l'èxit de la setmana passada, van presentar una actuació ben tranquil·la amb el cinc de set com a millor castell. També de verd, els Al·lots de Llevant es van desplaçar des de Manacor per oferir una bona diada on destaca el tres de set amb el pilar.

Temporada perfecta també per als Castellers de Badalona. En un any en què ja havien completat el tres i el quatre de set amb el pilar, ahir justament aquest darrer castell va ser el seu castell més petit. I és que els badalonins van recuperar el cinc de set i van carregar el primer dos de set de la seva història. Tot això malgrat l'ensurt d'un primer intent de quatre de set amb el pilar. Millor actuació mai feta pels micacos en una diada a casa en què els Castellers de la Vila de Gràcia, com a colla convidada, van descarregar la clàssica de vuit. La setmana vinent aniran a pel dos de vuit.

Menys sort van tenir els Bordegassos de Vilanova, a qui ahir se'ls van entravessar tots els castells. Just una setmana després d'haver descarregat el quatre de vuit i el dos de set a Terrassa i justament a casa i en la seva diada d'aniversari, els Bordegassos van fer dos intents desmuntats de dos de set i dos intents desmuntats de quatre de vuit. Al final van haver d'acabar amb el tres i el quatre de set. A la mateixa diada, que es va fer eterna, els Minyons de l'Arboç van descarregar el cinc de set, justament el mateix castell que va provar per primer cop la Jove de Vilafranca, que va quedar en intent i va acabar la diada vilanovina amb el tres de set com a millor castell i amb l'anècdota d'haver-se inventat un castell: el set de sis amb dues agulles.

Sant Martí de Tous va tancar la temporada dels Moixiganguers d'Igualada, colla revelació que ahir va fer el primer set de set.

Sant Cugat del Vallès
Diada dels Castellers de Sant Cugat
Castellers de Sant Cugat:
4/8, 2/7, 3/7ps, 2p5
Sagals d'Osona:
5/7, 4/7, 3/7
Al·lots de Llevant:
3/7, 3/7p, 4/7, p5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.