Societat

judicial

Crespo relata greus danys familiars causats per Fuertes

El diputat i la seva família van declarar ahir per la querella formulada contra el líder del MILLOR

El regidor Josep Valls s'ha sumat a la denúncia per haver-lo vinculat a unes suposades amenaces

El diputat per CiU i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo va relatar ahir al jutjat de Blanes “els gravíssims danys personals” que va representar per a ell i la seva família els escrits que va fer Marc Fuertes –actual cap de l'oposició de Lloret– en diversos butlletins del grup Moviment Independent de Lloret de Mar (MILLOR).

La querella criminal inicial presentada el mes de juliol del 2010 per un delicte continuat de calúmnies amb publicitat i atemptat contra l'honor i la imatge, s'ha anat ampliant posteriorment per part també de Crespo –a mesura que sortien més butlletins– i també per part de l'exregidor de CiU Francesc Oliva; l'esposa de Crespo, en representació del seu fill que era menor d'edat quan van sortir els butlletins, i, la setmana passada, l'actual primer tinent d'alcalde, Josep Valls, perquè en un dels butlletins Marc Fuertes el vinculava amb unes suposades amenaces que havia patit. Entre els testimonis –que encara han d'acabar de declarar- hi ha el cap de policia de Lloret, Xavier López–. Totes les querelles han estat admeses a tràmit i ja formen part de l'expedient.

Crespo va explicar que el dany personal va ser “gravíssim”, i va fer mal sobretot al seu fill menor, que es va veure afectat psicològicament. A més, va explicar que les afirmacions que feia Fuertes al butlletí –en el qual s'insinuaven afers extramatrimonials– van posar a prova la unió de la família, que el va afectar en les relacions amb els veïns de Lloret i que tenia por –igual que la seva dona– perquè Marc Fuertes els havia perseguit amb el cotxe. A més, Fuertes li havia explicat que havia gravat converses amb Crespo d'amagat, com a intimidació. Tot plegat va afectar greument el fill petit de la família, que va patir depressió i va estar un temps sense anar a l'escola, ja que a l'autobús els altres nens li ensenyaven els escrits sobre el seu pare.

“En lloc de fer butlletins –va dir al·ludint a Fuertes– jo vaig a la justícia, per mi, però fonamentalment per la meva família, els companys de l'Ajuntament i la gent que ha cregut en mi”, va manifestar Crespo.

Marc Fuertes, per la seva banda, va defensar que alguns dels textos sobre els quals li van preguntar “s'havien tret de context”, va dir que a Crespo se'l coneix amb el sobrenom de Franquito en petits cercles de l'Ajuntament, i que tot el que ha escrit ho ha contrastat i documentat. Fuertes, a més, va negar haver perseguit a la família del diputat.

LA DADA

5
ampliacions
són les que s'han afegit a la querella criminal inicial presentada per Xavier Crespo.

LA FRASE

Potser ens vam equivocar en no contestar els butlletins en el seu moment
Josep Valls
Primer tinent d'alcalde de Lloret

Díez (MILLOR), Crespo i Julián Muñoz

El regidor Juan Díez també està imputat per haver lluït en una samarreta imatges de Crespo i de Julián Muñoz. Diu que va treure la idea d'un butlletí de Fuertes, que vinculava Lloret amb Marbella.

Una sentència suspèn l'acord de ple del transport públic de Lloret

Marc Fuertes va dir que queda “sobradament acreditat” per què el seu grup creu que els familiars de l'alcalde s'enriqueixen. Va posar com a exemple una sentència recent del jutjat número 2 de Girona que suspèn un acord de ple de quan Crespo era alcalde, sobre la concessió del transport públic de Lloret, que porta Transports Pujol (amb vincles familiars amb Crespo) i que segons la sentència es va fer vulnerant la lliure competència.

Oliva manté que era el regidor més contrari als canvis al passeig

L'exregidor Fran Oliva va declarar que els butlletins eren atacs personals, i no pas a la seva gestió ni per temes polítics, i que van fer molt de mal a la seva família i també a la imatge dels seus negocis. En un butlletí es vinculaven els canvis del passeig amb la obertura d'un nou local d'Oliva (Arrieta 32). Oliva va dir que els canvis al passeig es van produir quan ell era regidor, però va mantenir que ell va ser “el més contrari al canvi de circulació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.