Medi ambient

VALLÈS OCCIDENTAL

Cerdanyola no tindrà un altre abocador

La Generalitat arxiva la possibilitat de fer-lo a Can Fatjó dels Aurons

La Generalitat, a través del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha arxivat definitivament la possibilitat que Can Fatjó dels Aurons de Cerdanyola del Vallès –a tocar de Bellaterra i Sant Cugat– sigui un abocador. L'empresa que té el dret d'explotació dels terrenys situats a l'argilera Almar, Puigfel, ja havia retirat el projecte en saber que el govern català no podia autoritzar el dipòsit de bales d'ecoparc pel fet de disposar d'un informe contrari de l'Ajuntament de Cerdanyola –que té vuit abocadors al seu terme municipal– i que un abocador de residus municipals no pot ser de tramitació privada. Tot i això, calia la confirmació definitiva, que ha estat rebuda amb molta satisfacció per la Plataforma Contra l'Abocador de Deixalles a Can Fatjó dels Aurons. Els veïns, però, no tenen intenció de dissoldre l'entitat, tal com va dir ahir la seva presidenta, Tatiana Fernández: “Falta que es tapi el forat al més aviat possible. Hem d'estar a l'aguait perquè, si no és així, d'aquí a cinc anys aquest espai pot tornar a ser una temptació.”

Bellaterra vol respostes

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra vol que la Generalitat investigui si hi ha hagut un moviment il·legal de terres, atès que el forat és sis cops més gran que el 1988.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.