Urbanisme

Urbanisme

La rambla Joaquim Ruyra de Blanes estarà mesos tallada

L'alcalde, Josep Marigó, reclama a l'ACA que assumeixi el cost de l'obra de l'edifici descalçat per la riera

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va explicar ahir que passaran “mesos” fins que es pugui obrir al trànsit la rambla Joaquim Ruyra, afectada per les obres de l'edifici descalçat. El problema no és només l'edifici –en el qual encara s'està actuant– sinó la paret central de la riera, que divideix els dos calaixos per on passa l'aigua. Marigó ja fa temps que reclama a l'Agència Catalana de l'Aigua que assumeixi l'obra, crida que va repetir ahir, i va acusar l'ens de tirar “pilotes fora” en aquest tema.

Els treballs continuen

Per altra banda, ja han començat els treballs per assegurar els fonaments de l'edifici, segons va explicar ahir el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy. Una de les obres més urgents que es van dur a terme va ser injectar formigó a la part de l'edifici que havia quedat descalçat. També es van posar pivots per apuntalar l'interior del comerç que ocupa la planta baixa de l'edifici, al número 54, i bigues per sustentar el portal.

Les màquines ara han començat a fer forats a terra fins arribar als fonaments i poder-hi injectar material –que podrien ser resines– que facin de columnes i consolidin l'estructura. “Es prima sempre la seguretat de les persones”, va explicar el cap de Protecció Civil de Blanes.

LA DATA

27.10.2011
És el dia
que els 36 veïns de l'edifici del carrer Joaquim Ruyra van haver de ser desallotjats.

LA FRASE

L'ACA continua tirant pilotes fora i no només amb aquesta riera, amb l'excusa que és urbana
Josep Marigó
Alcalde de blanes

Resposta econòmica contundent

L'alcalde va tornar a insistir que la delicada situació financera de l'Ajuntament no permet assumir el cost de totes les actuacions que s'estan fent. “Ens hi hem de posar tots per solucionar-ho, jo entenc que l'ACA esta malament de diners, però també ho està l'Ajuntament”. “Esperem una resposta econòmica i una resposta contundent”, va assegurar. La policia local ja treballa en una alternativa que ha de servir per reordenar el trànsit, atès que la rambla Joaquim Ruyra estarà mesos tallada. Per altra banda, encara hi ha deu veïns a l'hotel Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.