Política

ILLES BALEARS

El PP guanya a les Balears i s'emporta cinc diputats

El PSOE perd un escó i ara en té tres

La coalició PSM-ICV-ExM no aconsegueix entrar al Congrés

Les Illes Balears no són una excepció. El PP guanya les eleccions del 20-N amb cinc diputats i el PSOE es queda amb tres. La coalició PSM-IV-ExM no aconsegueix rompre el bipartidisme al Congrés.

A les passades espanyoles del 2008, els populars i els socialistes es van repartir a parts iguals els vuit diputats que pertoquen per circumscripció a les Illes. El PSOE va avantatjar lleugerament els populars amb 1.205 vots.

Tot i els “extraordinaris resultats” –en paraules del president Bauzá–, el PP no ha aconseguit superar els millors números de la seva història a les Illes Balears. El 2000, l'ara eurodiputada Rosa Estaràs va obtenir el 53,87% dels vots (214.348 vots) i va aconseguir cinc diputats. Aquest cop, el PP ha rebut un 49,52% dels vots.

En el Senat, el PP ha aconseguit una hegemonia pràcticament absoluta. El PSOE només ha mantingut el senador de Mallorca. El PSOE, la coalició PSM-IV-ExM i EU han denunciat davant la Junta Electoral Central el president Bauzà per haver demanat una “gran aportació de vots” per al PP i per a qui “serà el proper president d'Espanya, Mariano Rajoy”.

LA XIFRA

8
Són els diputats
que s'havien d'elegir a les Illes Balears. El PP n'ha aconseguit cinc i el PSOE, tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.