Societat

Més de 450.000 catalans utilitzen la bici diàriament

L'ús principal és, encara, per oci o esport

Un de cada quatre ciutadans fa servir aquest transport almenys un cop per setmana en ciutats més petites

Més de 450.000 persones a Catalunya utilitzen la bicicleta cada dia, cosa que suposa un nombre superior d'usuaris que en el servei de rodalies i el doble que en el 2006. La majoria de ciutadans que utilitzen aquest transport diàriament ho fan per desplaçar-se per ciutats grans. Els que utilitzen la bicicleta almenys un cop per setmana, que ja són el 27,8% del total de la població, ho fan més per oci o per exercitar algun esport que no per transportar-se, i són, normalment, de localitats més petites.

L'increment de l'ús de bicicletes tant en grans ciutats com en altres poblacions es dóna any rere any i, per aquest motiu, Ricard Font, director general de Transport i Mobilitat, va demanar ahir en la presentació dels resultats del baròmetre de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que la bicicleta no sigui considerada un “mitjà de transport subsidiari”.

Font, a més, va explicar que el govern portarà a terme un pla estratègic per tal de potenciar la utilització de la bicicleta i per conciliar-la amb la resta de transports; per aquest motiu, assegurava ahir que el tema de robatoris cal afrontar-lo al més aviat possible. Xavier Corominas, director general de la Fundació ECA Bureau Veritas, va assenyalar, en referència als robatoris, que cal potenciar les assegurances de les bicicletes i els registres unificats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.