Salut

garraf

Sant Pere de Ribes reclama inversions sanitàries

Els dos hospitals del Garraf requeriran inversions urgents si Salut desisteix de construir un nou centre hospitalari a Vilanova, segons l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC). “No entendríem que, deixant sobre la taula el pla d'inversions que preveia la reordenació hospitalària, no es posessin en marxa mesures alternatives per compensar-la”, afirma Blanco. En aquest sentit, l'alcalde demana al Departament de Salut que “expliqui i plantegi el nou mapa sanitari” al Garraf, després que l'anterior govern de la Generalitat anunciés el 2010 la construcció d'un hospital a Vilanova, un compromís que “va amb retard”, segons recorda l'alcalde.

Blanco també lamenta el retard que el Departament de Salut ha provocat en la construcció del nou centre bàsic de salut de Ribes. L'Ajuntament del municipi ha avançat els diners per pagar l'edifici (4,7 milions d'euros); la previsió era que les obres comencessin enguany, però l'endarreriment en els tràmits no ho ha permès, segons l'alcalde. L'Ajuntament també està esperant que la Generalitat doni el vistiplau a l'ampliació del centre de salut de les Roquetes, un altre equipament per al qual el municipi preveia aportar els diners per endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.