Societat

XAVI PORRAS

L'ATLETA OLOTÍ PROTAGONITZA UN DELS ANUNCIS DE LA ONCE

“Donar la imatge a l'ONCE em fa il·lusió”

Xavi Porras és olotí però viu a Barcelona. És atleta. Ara s'està preparant els Paralímpics i estrena paternitat. Protagonitzarà un dels anuncis de la nova campanya publicitària de l'ONCE. En què consisteix la campanya i com hi participa?

Pel que ens han explicat a nosaltres, són els anuncis institucionals de l'ONCE per al mes de desembre. Són quatre històries. Un noi invident (que és el que faig jo), una noia amb síndrome de Down, una altra amb cadira de rodes i una altra història amb dos nois sords gravada en un vagó de metro. Hi ha un cinquè anunci que uneix diverses imatges dels altres quatre.

Com va anar que li demanessin participar-hi?

Em van trucar de l'ONCE de Barcelona. La productora que ha fet l'anunci es va posar en contacte amb ells per buscar un perfil, en concret un noi d'entre 30 i 35 anys. Es va fer un càsting i em van escollir.

Què explica l'anunci que ha rodat?

Representa que és un cap que escriu un correu als empleats en què explica que hi ha un noi nou a l'empresa, que és el personatge que represento. Els avisa que vagin amb compte perquè, com que és discapacitat, potser és més tímid i tal. Mentrestant es veuen imatges de tot el contrari, en aquest cas jo amb els companys amb bon rotllo i amb plena integració. Tot i que jo no he vist l'anunci encara.

Com ha estat l'experiència?

L'experiència superbé, tot i que van ser 20 hores de rodatge. Va ser com rodar una pel·lícula. L'escena que rodem a l'entrada de l'edifici es va fer amb figurants, just abans de gravar et retocaven el cabell, et planxaven una arruga de l'americana... Em pentinaven, em maquillaven i tenien una sala de roba, i tot això jo no ho havia fet mai i em va agradar.

Deu ser especial representar l'ONCE per a vostè, oi?

Home, clar, és una organització en què fa molts anys que sóc i que m'ha donat moltes oportunitats. M'han escollit ells d'alguna manera i donar la imatge d'aquesta entitat la veritat és que em fa gràcia i il·lusió.

Com està vinculat amb la fundació?

La meva vinculació és des dels 13 o 14 anys. Des de petit tenia retinosi pigmentària i els pares sabien que tenia un problema però no quin grau. Una professora de l'escola de Sant Roc d'Olot ens ho va dir, i des de llavors m'han ajudat, per exemple quan vaig venir a Barcelona amb 16 anys per aprendre Braille i adaptacions informàtiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a