Medi ambient

medi ambient

Manel Serra, apartat del Consorci de la Costa Brava

Hi ocupava ininterrompudament la gerència des del 1983, que va alternar amb la presidència de Caixa de Girona

Carles Pàramo, nou president del consorci, ho atribueix a un “canvi de model”

Manel Serra deixarà de ser el gerent del Consorci de la Costa Brava, càrrec que ocupava des del 1983 i que va alternar amb la presidència de Caixa de Girona entre el 2009 i el 2010. Aquesta serà una de les primeres decisions de la nova comissió de govern del consorci, que es va escollir dimarts passat en una assemblea. De fet, cada quatre anys canvien els membres de la junta, per adequar-se a les noves realitats polítiques dels 27 ajuntaments de la Costa Brava i la Diputació que formen l'ens.

La comissió estarà presidida per l'alcalde de Roses, Carles Pàramo. Segons els estatuts del consorci, el president ha de ser el president de la Diputació. En aquest cas, i com s'ha fet en anteriors ocasions, l'actual president, Jaume Torramadé, ha decidit delegar les funcions. Pàramo va confirmar ahir que Manel Serra deixarà de ser el gerent perquè assegura que es tracta d'un càrrec que s'ha de renovar cada quatre anys, i ara s'ha decidit canviar-ne el perfil professional: “No és res especial, és normal canviar persones. Això no vol dir que el consorci no s'hagi gestionat bé, que sí que ho ha fet, sinó que creiem que el futur passa per canviar el model de gestió i també les persones que l'han de tirar endavant”, va dir Pàramo. El nou president va aclarir que l'estructura i les finalitats del consorci es mantindran com fins ara, i que en cap cas es planteja una reformulació del sistema de funcionament: “Simplement, volem un nou gerent que aporti una visió nova que permeti canviar sistemes de govern”, hi va afegir. Com que no es tracta de cap càrrec de confiança, s'haurà d'obrir un concurs públic per escollir el nou gerent. En aquest sentit, el president del consorci ha explicat que Manel Serra haurà d'escollir ara quin dia decideix plegar. Anteriorment, Pàramo ja havia presidit el consorci quan era president de la Diputació, amb Manel Serra com a gerent. Ahir no va ser possible localitzar Manel Serra. Pel que fa a la resta de la comissió de govern del consorci, fa una setmana es va nomenar Josep Maria Cervera –alcalde del Port de la Selva–, l'alcalde de Sant Pere Pescador Jordi Martí, el de Pals, Joan Silvestre, i el de Lloret, Romà Codina. També els regidors de Palamós, Joan Gea, i de Sant Feliu de Guíxols, Quim Clarà. Ahir, alguns afirmaven que el tema s'havia tractat per sobre dimarts passat, mentre que en algun cas s'afirmava que es desconeixia el relleu de Manel Serra.

Gestió de l'aigua

El consorci és l'ens que s'encarrega de l'abastament en alta i el sanejament dels municipis de la Costa Brava. Es va crear el 1971 precisament per resoldre el problema de la manca de depuració de les aigües, que afectaven la imatge turística del litoral gironí. Durant la gerència de Manel Serra, també s'han fet passos molt importants en la regeneració de l'aigua com a sistema per reduir el consum en usos no potables. De fet, el consorci és un dels referents actualment en aquest camp. Des que va entrar al consorci, Serra va viure moments conflictius com la guerra de l'aigua entre Roses i Castelló a mitjans dels 80 o la canonada del Pasteral fins a la Costa Brava Centre.

LES FRASES

Volem una visió nova i també canviar alguns sistemes de govern del consorci
Carles Pàramo
president del consorci de la costa brava
El gerent es renova cada quatre anys, ara traurem la plaça a concurs i buscarem un perfil que s'adapti més al que necessitem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.