Política

administració local

Millor de Lloret acusa el govern de no donar-los informació

El grup municipal independent va amenaçar l'equip de govern d'anar als tribunals si no se'ls donen dades

El que havia de ser un ple de tràmit va derivar en durs enfrontaments en el ple de Lloret d'ahir. Per una banda, el grup Moviment Independent de Lloret (Millor), va retreure a l'equip de govern que se'ls posés traves en la documentació que demanen. Un dels punts de l'ordre del dia tractava sobre una modificació de crèdit. Millor va demanar que es retirés perquè no se'ls havien facilitat les factures de despeses que justificaven aquesta modificació. Des del govern ho van negar i se'ls va demanar que la documentació la sol·licitessin per escrit. El grup de l'oposició va amenaçar en dur el cas a la justícia perquè, segons ells es vulnera la llei.

L'altre punt polèmic va ser una moció del grup d'ICV-EUIA demanant que l'Ajuntament es personi en les possibles causes judicials que es puguin obrir per les retallades sanitàries. És a dir, van demanar que si una família o qualsevol persona denunciava una mort o es veia afectada en la seva salut, i es pogués demostrar que era a causa de les retallades sanitàries, i decidia emprendre accions legals, l'Ajuntament es comprometés a personar-se en la causa fent costat als afectats. La moció no va prosperar, però va originar un creuament d'acusacions entre el regidor d'ICV-EUIA i el d'ERC. El republicà va acusar ICV-EUIA de voler treure rèdit polític de les protestes per les retallades. El d'ICV-EUIA va retreure a ERC que només fessin política d'aparador.

Ahir el ple va estrenar el nou reglament que limita el temps d'intervenció dels regidors. El grup de l'oposició, Millor, ja va avançar que no tenien la intenció d'acatar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.