Successos

desaparicions

Un ucraïnès desaparegut des del 2005 prop de Tossa

Si es confirma que l'esquelet trobat a Llagostera és d'un home, s'investigaria si es pot tractar de Ievgueni Komlik

Va ser vist per darrer cop quan anava a ensenyar un xalet a uns russos

Mentre els forenses i els especialistes en antropologia de la policia científica dels Mossos treballen per intentar trobar ADN o elements que serveixin per identificar el cadàver trobat diumenge a Llagostera, els investigadors van repassant els arxius de persones desaparegudes a la zona.

Entre aquests hi ha Ievgueni Komlik, a qui solien anomenar senzillament Eugenio, un jove ucraïnès que havia estat ciclista professional a l'antiga Unió Soviètica i que al Baix Empordà treballava com a agent immobiliari, i que està desaparegut des del 13 d'agost del 2005. Komlik, que tenia 34 anys quan va desaparèixer, va ser vist per darrera vegada quan es dirigia a un xalet de la urbanització Rosamar, entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar. Aquell dia, el 13 d'agost del 2005 (quan encara la crisi immobiliària no castigava el sector), Komlik havia dit als seus companys de la companyia per la qual treballava que tenia uns clients russos que estaven molt interessats en la compra d'un xalet de nova construcció a la urbanització Rosamar. I havia demanat que preparessin el contracte de compravenda perquè els clients fins i tot tenien decidit a través de quina entitat bancària farien la tramitació. Komlik va dir que anava a ensenyar el xalet als clients i ja ningú el va tornar a veure.

El promotor dels xalets de la urbanització va explicar que aquell dia havia vist Komlik que es dirigia cap al xalet acompanyat de dos nois joves, suposadament els potencials compradors, que, segons l'agent immobiliari, havien arribat de Rússia feia poc i estaven allotjats a l'hotel Columbus de Platja d'Aro. Tot indica que Komlik va arribar a ensenyar el xalet als russos, ja que al terra de la casa s'hi van trobar burilles de cigarretes russes (ell no fumava) i les persianes estaven aixecades, mentre que Komlik, que era molt pulcre, sempre les deixava abaixades després d'ensenyar una de les cases.

Quan va desaparèixer, Komlik vivia a Sant Antoni de Calonge, però anteriorment havia viscut amb la seva companya, una dona francesa, a Platja d'Aro. Els companys de Komlik sempre han cregut que el jove ucraïnès no va marxar voluntàriament. Creuen que no tenia motius perquè tenia feina i precisament feia ben poc que s'acabava de comprar un Mercedes, que va ser trobat aparcat davant de casa seva. I sospitosament, coincidint amb la desaparició de Komlik, un o més intrusos van entrar a casa seva i van robar una única cosa: el disc dur del seu ordinador. Els companys del jove ucraïnès, que en saber que s'ha trobat un cos al bosc a Llagostera s'estan preguntant si es pot tractar de Komlik, sospiten que el noi va ser víctima d'un acte criminal. El jove havia començat una relació amb una noia russa que tenia un promès al seu país i havia rebut amenaces per aquest fet, i fins i tot sembla que havia tingut una baralla amb el seu rival durant un viatge a Rússia.

LA DATA

13.08.05
és el dia
que Komlik va ser vist per darrera vegada quan anava a ensenyar un xalet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.