Serveis

segrià

Protesta d'usuaris del TAV a Lleida per la reducció de trens

Durant el Nadal, Renfe elimina 4 serveis Avant

Els passatgers demanen usar altres combois al mateix preu

Una vintena d'usuaris habituals dels trens d'alta velocitat Avant, que enllacen Lleida, el Camp de Tarragona i Barcelona, es van concentrar ahir a l'estació lleidatana per protestar per la supressió de quatre combois diaris durant el període de Nadal.

La mesura de Renfe és habitual durant les èpoques de vacances i es deu a la disminució de la demanda. No obstant això, els dies feiners perjudica un bon nombre de treballadors lleidatans que cada dia viatgen a Barcelona amb els Avant, que té abonaments a preus reduïts i fa el recorregut en poc més d'una hora.

Els afectats van reclamar als responsables de Renfe poder usar altres trens, com ara els AVE o el tren hotel, amb els mateixos abonaments, ja que els canvis els faran arribar tard a la feina. “Si el servei falla, això repercuteix en la productivitat i en el compromís amb l'empresa”, deia Marc Lana, un dels afectats. “No ens podem permetre esperar el tren de les vuit del matí i arribar a la feina a les deu”, explicava Conxita Font.

El cap de serveis d'aquesta línia, Tomàs Esteban, va dir que han explicat a les andanes i per telèfon als usuaris les causes de la supressió temporal i que, per ara, no hi havia alternatives.

LA XIFRA

73
per cent dels usuaris dels Avant
són treballadors d'entre 16 i 40 anys, segons dades de Renfe

Noves comoditats i més places

Renfe renovarà la flota del servei Avant a partir del dia 11. Es tracta del model S121, que oferirà 280 places per tren contra les 236 d'ara, és a dir, un 18,6% més i 3.360 places diàries. Els Avant tenen una ocupació mitjana del 51%, però van plens en hores punta. Els nous trens tenen endolls a cada seient, places per a minusvàlids, i escurçaran el trajecte en 4 minuts per la millora de la línia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.