cultura

Un museu per reivindicar la identitat ebrenca

L'escriptor Sebastià Juan Arbó (Sant Carles de la Ràpita, 1902) va ser el primer a fer servir el concepte Terres de l'Ebre, el títol d'una de les seues novel·les més cèlebres en el qual descrivia l'“orgull d'uns homes i dones que l'únic que tenien era misèria i terra per desermar”. Ho recordava ahir el director del Museu de les Terres de l'Ebre, Àlex Farnós, durant la inauguració de les dues noves sales d'exposició d'aquest equipament cultural, anteriorment conegut com a Museu del Montsià. El president de la Generalitat, Artur Mas, va ser l'encarregat d'inaugurar el museu renovat i també es va referir a la identitat ebrenca que s'ha forjat els últims 200 anys a base de riuades i batalles a les quals ha sabut sobreviure. “Ara també tenim riuades i batalles i les superarem”, va afirmar Mas, fent un símil amb l'actual situació de crisi econòmica.

El renovat Museu de les Terres de l'Ebre, on els últims quinze anys s'han invertit 3,15 milions d'euros, reobre amb més de 3.000 metres quadrats de superfície i pel que fa a les dues noves exposicions una se centra en la història del territori des de la prehistòria a l'Edat Mitjana, posant èmfasi en el període ibèric. L'altra, L'Ebre, camí d'aigua, apel·la a les emocions i a les relacions dels habitants dels pobles riberencs amb el riu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.