Política

El líder de Hezbol·là reapareix en públic i censura l'oposició siriana

El màxim dirigent del grup xiïta libanès Hezbol·là, el xeic Hassan Nasral·là, va reaparèixer en públic ahir de sorpresa coincidint amb la celebració de l'Aixura i va carregar contra l'oposició siriana perquè considera que pretén entregar el país als Estats Units i a Israel. “El que volen a Síria no són reformes polítiques ni la lluita contra la corrupció, sinó un règim de traïció àrab”, va arengar en una videoconferència difosa per televisió minuts després de comparèixer davant milers de seguidors al sud de Beirut. “Algunes persones volen destruir Síria i compensar la pèrdua de l'Iraq després del fracàs del projecte dels Estats Units”, va afegir-hi.

Nasral·là no apareixia en públic des del 8 d'octubre de l'any passat, quan va plantar un arbre davant de la seva antiga residència a la capital libanesa, bombardejada el 2006 per Israel. Dos anys després va donar la benvinguda a cinc libanesos alliberats pel govern israelià en un intercanvi de presoners per cadàvers. Des d'aleshores, Nasral·là, la residència oficial del qual es desconeix, només ha sortit en videoconferències retransmeses en diferit en pantalles gegants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.